В откровен разговор с Алекс Сърчаджиева актрисата Десислава Тенекеджиева сподели за върховете и спадовете в своя живот, за сина си, продуцирането на филми и постоянното пътуване между София, Лондон и Лос Анджелис.

„Пътувам постоянно и живея с максимум 4-5 часа сън. От 1-2 години имам пристъпи на паник атаки. Страшно е, защото усещането е, че си отиваш. С Йордан Камджалов обаче онзи ден си говорихме, че не е нужно да живеем до 100 години. Не мисля какво може да ми се случи, по-важно е да живееш на 100“ – сподели Деси Тенекеджиева.

Актрисата изгуби своя съпруг Стоян Камбарев през 1998 г., след което създаде фондация на негово име, помагаща на млади таланти.

Снимка: bTV Media Group

 

„Болката не отминава. Ако някой каже, че отминава, значи не е бил истински свързан с човека, който е загубил. Просто болката се приема философски. Фондацията я създадохме 10 години, след като Стоян си отиде. Последното нещо е светската част, всичко е в смисъла, идеята да се помага на млади таланти“ – поясни актрисата и продуцент.

Снимка: bTV Media Group

„Бях на 19, когато се запознахме със Стоян. Нашата среща беше като в приказките. Бяха ме приели във ВИТИЗ и бях близка с Чочо Попйорданов. Влязохме с него в барчето на Малък градски театър „Зад Канала“ и усетих как силна енергия ме блъсна зад гърба. Обърнах се и го видях, а Чочо каза „Деска, това е гениалното режисьорче, за което каза, че си впечатлена от представлението му, я се запознайте“. След това със Стоян два месеца се срещахме в едно кафене до Петте кьошета, без да ме докосне. Притесняваше се, че съм 18 години по-млада от него“ – разказа Деси.

Снимка: bTV Media Group

Двамата си говорят за книги, музика, театър, литература…

Снимка: bTV Media Group

„Имаше кликване. Попаднах в друга планета с него, нещо като паралелна вселена… Стоян нямаше пороци, единствено това, че пушеше много – 4 кутии на ден. Отиде си от рак на белия дроб, затова на всички пушачи говоря да спрат цигарите. Бях на 27, когато го загубих, синът ни Йосиф нямаше 5 години“ – сподели Деси Тенекеджиева.

Снимка: bTV Media Group

Тя си спомня в детайли как е съобщила новината на детето.

Снимка: bTV Media Group

„Бяхме във Варна и му казах „Татко ти е с нас, но е много надалеч, на небето“. Йосиф предложи да вземе самолета, за да се видят и да го гушка. Казах, че няма да стане, а той предложи да вземе ракета. Когато му обясних, че и това няма да помогне, Йосиф предложи да родя едно малко бебе с брада и мустаци. „И пак ще имаме тати, книги и цигари“ – разказа Деси.

Снимка: bTV Media Group

Йосиф вече е голям и често ги мислят за двойка.

Снимка: bTV Media Group

„Казвам му да не съобщава възрастта си, защото интересът към мен секва внезапно“ – сподели със смях актрисата.

Снимка: bTV Media Group

Тя поясни, че никога не е искала да променя носа си, но при падане от колело го чупи и се налага спешна операция.

„Преди това почти не можех да дишам. Сега дишам нормално, а носът ми е все така дълъг и крив“ – призна Деси.
Тя е продуцент на филма „Дяволски игри“ с Мики Рурк и Гари Стреч, който ще бъде в кината от 7 февруари.

Снимка: bTV Media Group

Вижте целия разговор във видеото горе.