Завършиха снимките на новия трилър "Колело към Рая", който българската актриса Деси Тенекеджиева снима заедно с Мики Рурк. Тя е продуцент, а ко-продукцията е поета от голямата филмова компания от Обединеното Кралство – Goldfinch.

Филмът Тhe Wheels of Heaven е с работно българско заглавие „Колело към Рая“. Режисьор на лентата е Бен Чарлз Едуардс (“Quant”, “Father of Flies”).

Освен Мики Рурк водещи роли във филма имат Гари Стреч (“Dead man’s Shoes, “Александър”), Деси Тенекеджиева (“Занаятът на оръжията”, “Killer Rats”), Джеф Бел (“Рокенрола”, “Hreen Street Hooligans”), както и младите български актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов. Специално участие имат световната поп звезда от Blue - Лий Райън (“The Heavy”), Ники Уилан (“Hall Pass”) и Сейди Фрост (“Quant”).

“Пренасянето на този многопластов разказ на екрана беше вълнуващ процес. Достъпът до множество невероятни локации не само в моята родна България, но и в Лос Анджелис и Лондон, ще донесе на филма ни глобална аудитория. Tова, че успяхме да привлечем легендарния Мики Рурк като централна фигура в историята, ни е сбъдната мечта. Операторът ни Денис Маден е истински магьосник! Също така съм развълнувана, че продължавам мисията си да представям три поколения български актьори на световната кино сцена” - споделя актрисата за deadline.com.

Основният снимачен период България е приключил през лятото. Последваха снимки в Лос Анджелис и Лондон. Филмът вече е в постпродукция във Великобритания.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА ВЪВ ФИЛМА? 

“Колело към Рая“ е драма-трилър, на места с романтични моменти и фин английски хумор. В него Ива, непокорно младо момиче (изгряващата звезда Елеонора Иванова), среща очарователно по-голямо момче (Димитър Николов). Той й дава сили да се изправи срещу сериозните екзистенциални проблеми и да намери своя път в живота. Дали момчето, както той самият твърди, е падналият ангел Луцифер, изпратен да води Ива в нейната съдба и да спаси човешката раса? Или просто е луд, заблуден или опасен млад мъж? Това ще са въпросите, на които зрителят ще търси отговор до самия край на филма. 

„The Wheels of Heaven“ е изпълнен с напрежение трилър, но на моменти трогателна и емоционална история за съзряването, както и едно любовно писмо до Дявола“, сподели хитовият британски кино режисьор Бен Чарлз Едуардс.

„Вдъхнових се от любимия ми роман на Марк Твен - „Тайнственият непознат“. Както там, така и в нашия филм разглеждаме дуализма между „доброто“ и „злото“ и изследваме как тези понятия се свързват с живота, както и деликатния баланс между тях. Ще се позова на цититат от филма: „Има мрак в най-добродетелните и светлина в най-покварените“. За мен беше чест да работя с толкова талантливи творци, включително с неповторимия Мики Рурк, който ни подари възхитително и шокиращо превъплъщение в ролята на Преподобния Бо Джаксън.”

Кой е филмът с друго заглавие, но отново с думата "рай" в името - вижте тук