Мики Рурк нанесе поредния удар в 30-годишната си вражда с друга холивудска легенда - Робърт Де Ниро, заплашвайки, че ще "създаде максимален дискомфорт" на звездата от "Ирландецът".

"Здравей, Робърт Де Ниро", пише Мики Рурк в Инстаграм профила си. "Точно така. Говоря на теб, голямо хленчещо бебе. Един мой приятел съвсем наскоро ми каза, че преди няколко месеца са те цитирали, че казваш пред вестниците, че "Мики Рурк е лъжец, че той говори всякакви глупости", пише Рурк.

Още през септември Мики Рурк каза в италианско токшоу, че Мартин Скорсезе иска да се срещне с него за участие в "Ирландецът", но преговорите са били прекратени, след като Де Ниро е отказал да работи с него. 

Тези коментари бързо бяха посрещнати с изявление от страна на представителите на Де Ниро, в което той казва, че Рурк "никога не е бил молен да играе в "Ирландецът", нито изобщо е бил обсъждан или считан за участие във филма на Скорсезе".

"Слушай какво, ти си първият човек, който някога ме е наричал лъжец и то във вестник", пише Рурк в Инстаграм поста си.

"Нека ти кажа нещо, глупако, когато те видя, кълна се в баба ми, в брат ми и във всички мои кучета, ще те накарам да се чувстваш дискомфортно на максимум", допълва Рурк.

Актьорът подписа поста с думите "Мики Рурк, Бог ми е свидетел."

Неприязънта между актьорите Мики Рурк и Робърт Де Ниро датира отпреди 30 години - от снимачната площадка на филма "Ангелско сърце” от 1987 г.

Мики Рурк описа инцидента по време на интервю в токшоу през 2019 г., споделяйки, че е гледал на Де Ниро като актьор преди да работят заедно в лентата.