Филмът „Топ Гън: Маверик“ отново изстреля Том Круз във висините и донесе на създателите си над милиард долара, но има един човек, който изобщо не е впечатлен – актьорът Мики Рурк.

Снимка: Getty Images

В интервю за скандалния британски журналист Пиърс Морган звездата от „Девет седмици и половина“ сподели, че изобщо не е впечатлен от успеха на Том Крус или от самия него като актьор.

„Този тип играе една и съща роля вече 35 години“, заяде се Мики Рурк. „Не уважавам това. Не ме интересуват парите и властта. Вълнувам се, когато гледам как играе Ал Пачино, Кристофър Уокън, Робърт де Ниро в ранните си филми, Ричард Харис, Рей Уинстоун. Такъв актьор искам да бъда – като някогашния Марлон Брандо. Хора, които даваха всичко от себе си като актьори.

Снимка: Getty Images

Мики Рурк обаче е един от малкото критици на Том Круз. Въпреки, че е на 60 години, Круз остава един от най-желаните и високоплатени актьори на света. Той е известен с екшън хитове като „Специален доклад“, „На ръба на утрешния ден“ и поредицата за Джак Ричър.

Може би най-голямото постижение в кариерата му обаче е завръщането му в ролята на Маверик 36 години след оригиналния филм и то с такъв забележителен успех. „Топ Гън: Маверик“ не само спечели милиони, но и е сред фаворитите за „Оскар“, ако не за главните категории, то поне за техническите.

Още за Том Круз: