Продуцентът Джери Брукхаймър разкри, че Том Круз и неговата колежка Моника Барбаро са единствените, които не са повърнали по време на снимките със самолетите, въпреки че Круз е подложил актьорите на строг тренировъчен режим.

"Когато видите израженията на лицата им - те не можеха да играят. Когато видите самолета да се издига, те се издигат. Когато видите самолета обърнат, те са обърнати. Можете само да си представите физическото натоварване, през което е преминал всеки актьор. Много от тях просто повръщаха в самолетите. С изключение на Моника - тя е единствената, която можеше да се справи с G-силите по-добре от останалите актьори. Разбира се, Том също", коментира Джери Брукхаймър пред списание Total Film.

Брукхаймър обяснява как е работил в тясно сътрудничество с Круз и режисьора Джоузеф Косински в мащабния кастинг, тъй като много потенциални звезди са били отблъснати от идеята да се издигнат в небето.

"Много актьори казаха: "Не, благодаря. Ще го направя на самолет с кардан. Защото това очевидно е опасно. Така че взехме най-добрите и най-смелите от тях", спомня си 78-годишният продуцент си.

Круз се превъплъщава отново в ролята на Пийт "Маверик" Мичъл повече от три десетилетия след оригиналния филм и Брукхаймер е впечатлен от отдадеността на звездата към занаята и желанието муда участва във всеки аспект на проекта, пише още БГНЕС.

"През последните 35 години той се е учил от най-добрите режисьори, сценаристи и актьори - той е като гъба и поема всичко. Всички тези знания ни бяха от полза в "Топ Гън: Маверик", разказва Брукхаймър.

Филмът най-накрая ще бъде пуснат по кината след редица отлагания заради пандемията COVID-19 и Брукхаймер няма търпение зрителите да видят лентата на голям екран.

"Наистина е вълнуващо, че стигнахме до момент, в който кината вече ще приемат зрители, които ще влязат и ще се насладят на този филм по начина, по който искаме да му се насладят", заявява Брукхаймър.