През 2023 г. настава време за разплата - време за "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа". В най-новия филм от изключителната поредица, белязала завинаги не само шпионския екшън жанр, но и развлекателното кино като цяло, миналото се завръща и поставя Итън Хън пред дилема със смъртоносни последици – дилема, която отпраща него и екипа му на най-опасната им мисия до момента, а успехът или провалът ѝ ще предреши, кой ще контролира истината и представата за „добро и лошо“ за векове наред. Залогът е самото бъдеще!

Том Круз отново се завръща в една от най-емблематичните си роли – на агент Итън Хънт, а първият впечатляващ трейлър на "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа" само загатва за невероятната динамика, забележителните локации и емблематичните за франчайза експлозивен екшън и изпълнените лично от Круз спиращи дъха каскади, които очакват зрителите в кината през лятото на 2023 г. Трейлърът също така обещава и интересна и напрегната история, в центъра на която е мистерия, дълбоко свързана с миналото на Хънт и предишните му незабравими невъзможни мисии.

"Мисията невъзможна" е поредица, която е истинска рядкост в Холивуд – всяка следваща част е по-добра и по-успешна от предишните и по всичко изглежда, че "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа" няма да е изключение от правилото. Режисьор и сценарист отново е архитектът на предишните два филма "Мисията невъзможна: Престъпна нация" и "Мисията невъзможна: Разпад" Кристофър МакКуори, който заедно с Том Круз продължава да залага на аналоговия подход към заснемането и разказването на истории, създадени само и единствено с мисълта за големия екран.

Наред с Том Круз, в актьорския състав на новия филм правят завръщане и ветераните Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби и Хенри Черсни, в ролята на бившият директор на Агенцията за невъзможни мисии Юджийн Китридж. Към тях се присъединяват Хейли Атуел, Шей Уигам, Пом Клементиеф, Ейса Моралес, Роб Дилейни, Кари Елоуис, Индира Варма, Марк Гатис, Чарлс Парнел, Грег Тарзан Дейвис, Фредерик Шмид и др.

Режисьор и сценарист на филма е Кристофър МакКуори ("Обичайните заподозрени", "Мисията невъзможна: Разпад"), по телевизионния сериал, създаден от Брус Гелър. Продуценти са Том Круз и Кристофър МакКуори, а изпълнителни продуценти са Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг, Дон Грейнджър и Томи Гормли.

Приемаме "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа" от 14 юли 2023 г. само в кината.