Младата и талантлива изпълнителка Ива Костадинова и композиторът Светлин Къслев скрепиха любовта си със сватба на 19 ноември. Ива, една от внучките на голямата народна певица Гуна Иванова, даде първото си интервю, свързано с щастливото събитие, за Ladyzone.bg. 

Снимка: Личен архив

А на сватба като на сватба – много песни и танци, поднесени от гостите, повечето, от които са от музикалната сцена у нас. Но и изненади, някои прочувствени, други забавни, но всички мислени специално за деня на Ива и Светлин. Сред гостите им са все познати имена – продуцентите на булката Ненчо Касъмов и Виктор Касъмов, танцьори от „Майсторите на танца”, народният глас Райко Кирилов, естрадната звезда Маргарита Хранова, изпълнителите Веси Бонева и половинката й Явор Велчев-Яви, Явор Янакиев – 100 Кила, Тото от „СкандаУ” ...

Снимка: Личен архив

Преди по-малко от месец – на 31 октомври Ива и сестра й Велислава бяха част от юбилейния концерт на своята прочута баба Гуна Иванова, който беше в Зала 1 на НДК. С „Пеем за България” легендата на българския фолклор отбеляза 55 години на сцената, а Ива и Велислава – 15 години. 

Но сега с Ива Костадинова си говорим за сватбата й със Светлин Къслев.

Ива, как се чувстваш дни след сватбата си със Светлин Къслев?

Снимка: Личен архив

Радвам се, защото и двамата си казахме категорично, че ние сме един за друг! Вълнувам се, но щом двама човека се обичат, държат един на друг, да кажат „Да”, най-вече и пред Господ, това е нещо велико, а ние сме вярващи хора. Специално поканихме да ни венчае нашият отец Лазар, който е бил до семейството ни и в радости, и в много трудни моменти.

Вярваш ли че Господ наистина е „събирач”?

Да, вярвам, че това е така... На няколко пъти правих опити да се занимавам с други неща, не с музика, а всъщност музикат събра мен и Светлин. Така че – да, имала съм трудни моменти, развивайки се като изпълнител, но винаги съм била благодарна на музиката за хората, с които ме е срещнала. Защото правейки кариера, създадох и приятелства с прекрасни хора, които са неизменна част от моя живот. Един от тези хора е Светльо, с когото се запознахме на една сватба. Доста по-късно започнахме да работим заедно, както и още по-късно станахме двойка. Така че имахме достатъчно време, за да се опознаем като личности - първо се сприятелихме и едва след това се доверихме един на друг (усмихва се). Отдавна сме двойка, но никога не сме искали да афишираме публично връзката си и да акцентираме върху отношенията си. Въпреки че нашата любов се усеща, никога не сме я натиквали в очите на другите. Нали затова всеки има личен живот, за да си остане за него! Това, което показваме със Светлин, е нашето творчество. Сватбата обаче не можахме да скрием (смее се).

Поне малко кажи за светбата ви!

Сватбата ни беше приказна! Присъстваха семействата ни и най-близките ни приятели. И тъй като сме част от музикалната сфера, имаше много изненади към нас – музикални поздрави и мили пожелания. Тържеството ни определено се получи, благодарение на нашите приятели! Доверихме се изцяло за организацията на екипът на „Вила Екатерина”, където беше сватбата ни, и тя стана прекрасна! И гражданската церемония, и църковният брак сключихме там. Най-добрите ни приятели – Анжелика и Павел бяха наши кумове. Аз съм кръстница на дъщеричката им, която беше една от шаферките. Те бяха общо четири – две големи и две малки момичета. От малките беше и дъщерята на брат му на Светли.

Двете с Велислава пяхте ли заедно?

Не, но аз в един момент водех хорото, подадоха ми микрофон и попях. Велислава пя с Гунето. Веси Бонева и Яви ни поздравиха заедно.

А 100 Кила, който също е бил сред гостите ви, с рап парче ли ви поздрави?

Не. Интересен и прочувствен беше поздравът, който отправи към нас заедно с гайдаря Христо Христов и формация „Наздравица”. Това беше една от изненадите ни. Той каза много хубави, затрогващи думи на фона на чудната народна музика. Райко Кирилов, наш много близък приятел, освен професионалист, от когото се учим и с когото работим, също направи красив и тематичен поздрав. Любимите ни колеги и приятели, с които пораснахме -  „Майсторите на танца”, завладяха всички с изпълненията си. И Марги Хранова много ни трогна... Аз съм неин голям фен. Ходила съм на много нейни концерти из страната, знам повечето й песни. Сега сме колеги с нея, а в последствие станахме много близки. И от запалена нейна почитателка вече съм й приятелка и толкова неща споделям с нея. Много уважавам това в Марги, че е директна и искрена, което е изключителна рядкост в днешно време. За мен Марги е жена за пример и в музикалния, и в личния живот!

Генчо Генчев, кметът на град Свищов, с когото сме дългогодишни приятели, също беше наш гост и ни поднесе прекрасни и незабравими изненади. Той проведе гражданската ни церемония, а по-късно ни поднесе музикален поздрав с Литаковската духова музика.

Гунето, както я наричаш, какво ти каза на този ден?

Гунето ни каза да се обичаме и разбираме, да правим компромиси ... И тя, и всички гости ни казаха винаги – и в трудните, и в най-хубавите моменти, да помним този ден, който е много специален. На много сватби и концерти съм я слушала как пее „Бела съм, бела, юначе“, а когато я чух на нашата сватба, очите ми се насълзиха и емоциите в мен бяха неописуемо силни... Незабравим момент за цял живот!