„Как си, момче прекрасно? Не сме се виждали от деца. Едно време ходихме по купони, а сега само по телевизията се виждаме“ – с тези думи Александра Сърчаджиева посрещна Владимир Ампов-Графа в „Животът по действителен случай“.

Певецът сподели плановете си за лятно турне и разказа различни истории от 30-годишната си кариера.

„След концерта в зала Арена изпаднах в голяма дупка. Майка си отиде и не можа да присъства, но знаеше за този концерт. Беше труден период. Денят на загубата й беше сюрреалистичен. Диагнозата беше поставена във фатален стадий и нямаше надежда. В такива моменти се стягаш. Чак след концерта в Арена се отпуснах, много плаках“ – сподели Графа.

Той призна, че е бил палаво дете.

„Живеехме в Норвегия и аз дълго време не можех да науча езика им. Правех много поразии в училище. Около 5 години бяхме там и това много ми е повлияло. Затова съм толкова меланхоличен в музиката си“ – пошегува се музикантът.

В началото на кариерата си той сам е промотирал песните си.

„С баща ми сме лепили през нощта плакати в центъра на София. После карах трабант и обикалях цялото Черноморие, за да подаря на всеки диджей диск с песента „Пачанга“, която стана хит… Имал съм всякакви инциденти по време на концерти. Пукал съм ребро, чупил съм зъб, много обичах да скачам от роял или друго място и така си пукнах главата в един трегер. Имам 10 см шев от този случай“ – разказа Графа.

Относно семейния живот той коментира, че е щастливец.

„Благодаря на Мария, че ме търпи. Ние, артистите, сме чешити и не сме лесни. Има моменти, в които се затварям в капсула, за да си правя песните“ – поясни той.

Той дълго се опитва да покани Мария на среща и решава да направи последен опит, като й предлага покана за концерта си в НДК през 2006 г.

„Добре, че нашият общ познат Живко Петров я склони да дойде. Мария после ми призна, че тогава се е появила искрата. Целунахме се ден след концерта. Два дни по-късно беше концертът на Брайън Адамс, на който отидохме заедно на първия ред и беше много романтично“ – сподели Графа.

Той признава, че е зодия Рак и повече задържа емоциите в себе си, докато тя е импулсивна и веднага си казва.

„Мария ме научи да споделям навреме. Научи ме да обичам“ – убеден е Графа.

Той се готви за лятно турне, чрез което ще пренесе своя голям концерт, състоял се на Националния стадион „Васил Левски“, в пет големи града. Откриващият концерт е в Стара Загора на 28 юни (Летен театър), следват Русе – 18 юли (Летен театър при Военен клуб), в Летните театри във Варна и Бургас Графа ще пее съответно на 28 и 30 юли, а закриващото шоу е в Античен театър – Пловдив на 11 август.