Владимир Ампов-Графа и съпругата му Мария са на почивка в Занзибар.

Снимка: instagram.com/vladimirampovgrafa/

Те се разходиха в Стоун Таун – старата част на Занзибар Сити, обявена от ЮНЕСКО през 2000 г. за част от световното културно наследство.

Тук се намира и родната къща на Фреди Меркюри (1946 – 1991).

Снимка: instagram.com/vladimirampovgrafa/

Африканският остров с население от 1,3 милиона души, намиращ се сравнително близо до Екватора, нашумя като туристическа дестинация в разгара на ковид пандемията, тъй като местните власти отказваха да приемат, че тя съществува.

Някои българи дори се установиха там за постоянно.

Като например бившата национална състезателка по волейбол Соня Найденова, която заминава за Занзибар преди пандемията, но заради последвалите ограничения остава за по-дълго.

Там тя среща любовта в лицето на италианския диджей Енцо Сифреди.

Янина Георгиева пък пристига със съпруга си Калоян и дъщеря им Анабел в Занзибар през декември 2019 г. Пандемията ги оставя на острова и те започват да градят своя свят наново. Янина се влюбва в природата, хората и вятъра.

„Усещаш, че това е твоето място. Събуждаш се тук и си щастлив. Животът е нестандартен, много е шарено, има хора от всякакви нации. Островът хем има бохо излъчване и свобода, хем нещата са подредени“ – сподели Янина пред камерата на „Преди обед“ (bTV) през април 2021 г.