Въодушевени от възобновените концертни турнета и изпълнени с нови идеи за музика, очарователните дами от най-успешния кросовър квартет в света чакат с вълнение новата си визита в България. Специално за bTV те дадоха това колективно интервю.

Съвсем скоро те ще пристигнат в България отново. Концертът им ще се състои в клуб Joy Station в София, на 17 май. 

Вълнувате ли се да се срещнете отново с феновете си в България?

Таня: Много сме щастливи и нямаме търпение да се качим на самолета, за да дойдем пак в България! Винаги сме имали невероятни и запомнящи се моменти, когато имаме концерти във вашата страна.

Планирате ли да обиколите София, докато сте тук?

Елспет: Може би няма да имаме време през деня, но със сигурност ще пробваме нощния живот в София след концерта! Нямаме никакво намерение да си почиваме...



А опитвали ли сте традиоционно българско ястие при предишните ви посещения в България?

Гей-йе: Да! Последният път, когато бяхме тук, опитахме традиционна баница и ссрми. Беше уникално вкусно! Със сигурност идваме да ги опитаме пак, но определено след като слезем от сцената.

Сега работите ли по нови проекти? Нова музика?

Еос: Да, точно пуснахме два нови сингъла! И двата стигнаха номер 1 в класациите на Обединеното кралство за класическа музика. Мисля, че ще е супер да опитаме и да направим още един, трети номер 1 сингъл скоро.



Какво да очаква българската публика на концерта ви в клуб Joy Station в София на 17 май?

Таня: Ще изпълним специална селекция от парчета, от всичките ни албуми досега. А това са над 20 години музика, от която да избираме... Ще е трудно да изберем само една малка част!

Как се чувствате в постковид ситуацията, която възникна в музикалната индустрия? Според вас има ли промяна след пандемията?

Еос: Мисля, че пандемията беше изключително тежка за всички ни, но също така създаде нови начини, по които да правим нещата. Всичко се връща към нормалното сега при нас, и сякаш музикантите станаха по-креативни, но и по-благодарни да имат възможност да правят това, което могат най-добре - музика.



Кои спомени от предишните ви посещения в България никога няма да забравите?


Таня:
Освен страхотните моменти на сцената в България, определено никога няма да забравим.