Димо Стоянов, вокалистът на рок групата P.I.F., който беше приет в болница с COVID-19, е починал на 45-годишна възраст, съобщава сайтът на bTV Новините.

В официалната си Фейсбук страница на 9 декември музикантите от групата призоваха за даряване на кръвна плазма: "Нуждаем се от хора с кръвна група 0+, които да дарят плазма. Моля споделяйте!". Малко по-късно от групата обявиха, че вече са намерили донор. 

Димо Стоянов е не само вокалист на група P.I.F., но и актьор, съпруг и баща. Със съпругата си се запознават случайно на кастинг за сериал, на който той се явява. Не печели ролята, но печели сърцето на кастинг-режисьорката – Люба. Двойката има две дъщери.

Димо Стоянов и Иван Велков създават групата P.I.F. през 1992 г. във Варна - под името "Resemblence". В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. групата издава дебютния си албум "П.И.Ф.", който постига голям успях и включва едни от някои от най-известните им песни: "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Албум носи на групата и наградата на MM за албум на годината.

Албумът им "Pictures In Frames" е издаден през 2002 г., като музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. 

През 2006 г. се появява и албумът "Passion In Fact", а през 2010 г. музикантите от П.И.Ф. (Без Димо) се присъединяват към проекта V.O.XX на Дичо от D2.

Четвъртият им албум се казва "P.I.F.4" и излиза през 2013 г., като обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015 г. групата издава петия си албум "P.I.F.5".

Почивай в мир, Димо!