Николай Василиев, познат на зрителите на bTV като наставник в голяма част от сезоните на "Фермата", получи престижна награда в първото издание на конкурса Forbes&Agri.bg AGRI AWARDS 2024.

Снимка: Личен архив

Той зае второ място в категорията „Животновъд на 2024“.

„Церемонията бе много пищна и тържествена! Състезанието бе оспорвано, участваха колеги от цялата страна. Имахме и удоволствието да се запознаем с Васил Найденов, който изпя част от хитовете си“ – сподели пред LadyZone съпругата на Николай – Бети, която е изцяло отдадена на семейния бизнес.

Снимка: Личен архив

В конкурса се включиха общо 154 кандидатури от различни земеделски стопанства, които споделиха своите успешни практики и визия за развитие.

Снимка: Личен архив

Въз основа на оценката на журито и публиката и в съответствие с утвърдената методология на Forbes България бяха определени по пет финалисти от деветте категории.

Снимка: Личен архив

Бети и Ники развиват от години своя проект „Дивата ферма“. Близо до Маджарово те отглеждат в момента 1600 говеда.

Снимка: Личен архив

„Имахме много поръчки преди Коледа. Една от големите фирми за торове поръча за своите служители над 3000 суджука… Зимата е топла, което е добре за животните, недостатък е, че няма валежи, които да осигурят добра паша напролет“ – поясни ни Бети.

През септември и октомври Бети и Ники отпразнуваха своите 50-годишни юбилеи. Повече за тях вижте тук: