От изявление, публикувано в сайта на „Дисни“, става ясно, че на 10 октомври е починала аниматорката Рути Томпсън, която е работила в компанията в продължение на 40 години. Рути си е отишла на забележителната възраст от 111 години.

Снимка: Getty Images

Тя е поканена да работи в студиото на Уолт Дисни от самия него. Двамата се запознават, докато Дисни работи по филма си „Снежанка и седемте джуджета“, който става първият анимационен филм на компанията. След като вижда таланта на Рути Томпсън, Дисни я наема, за да довърши работата по оцветяването на филма.

„Работихме ден след ден, дори и през нощта, докато не го направим както трябва“, сподели тя преди години спомените си от проекта.

Младата жена продължава да работи в компанията през следващите 40 години. Тя е работила по някои от най-култовите анимационни филми за всички времена, като „Пинокио“, „Дъмбо“, спящата красавица и „Мери Попинс“.

Последният проект, по който Рути работи, преди да напусне компанията, е анимационният филм „Спасителите“.

Снимка: Getty Images

Бившият главен изпълнителен директор на компанията Боб Айгър сподели в социалните мрежи една от последните снимки на Рути Томпсън.

111-годишната жена е издъхнала в съня си. Тя беше най-възрастният член на Организацията на жените в анимацията.