Що се отнася до живота на кралска особа, на кралица Камила не са й непознати пътуванията като част от нейните задължения, тъй като тя редовно посещава всички краища на Обединеното кралство и дори страни в чужбина заради кралските си ангажименти.

И все пак като мнозина от нас кралица Камила знае твърде добре колко обременяващо и протяжно може да бъде едно пътуване - а наскоро дори разкри един от любимите начини да прекарва времето си, докато е поела на дълъг път, пише още британският "Мирър".

Говорейки в последния епизод на подкаста The Queen’s Reading Room, кралската особа, която винаги е споделяла колко много обича книгите, разкри, че нейният любим начин да направи по-приятно дългото пътуване, е да слуша добра аудиокнига.

Снимка: Getty Images

„Мисля, че аудиокнигите са чудесни за дългите пътувания, защото можете да се изгубите в историята“, обяснява кралица Камила.

 

Размишлявайки върху това колко е била погълната от определени книги, тя дори признава: „Имам места, на които не съм слизала от колата, просто защото искам да видя какво ще се случи по-натам в историята на книгата.“

И все пак - въпреки привлекателността и удобството на добрите аудиокниги, Камила заявява, че все още не може да се раздели с хартиените и винаги би предпочела да чете такива книги.