Кралица Елизабет навършва 96 години в добро здраве и все още на трона! 

Твърди се, че през последните месеци тя има проблеми с придвижването и е избрала да прекара празника в имението на кралското семейство в Норфолк, за да се чувства по-близо до покойния си съпруг принц Филип.

"Съвсем наскоро кралицата реши, че на рождения си ден иска да бъде възможно най-близо до покойния си съпруг, и то в среда, която е много близка до сърцата и на двамата. Сандрингам пази толкова много специални спомени за кралицата и принц Филип, както и за останалите членове на кралското семейство", пише Daily Mirror заявява: 

В навечерието на рождения й ден една нова снимка на кралицата бе разпространена в официалните профили на монархията. И типично в нейния стил тя е оригинална и леко закачлива.

Още преди месец Елизабет Втора бе заснета на конно шоу в замъка Уиндзор. Прекрасна снимка представя нейната непреходна лична страст към конете. На снимката тя е с две от любимите си понита. 

На 10 септември 2015, на възраст от 89, Елизабет ІІ надмина Виктория и стана най-дълго управлявалият монарх в историята на Обединеното кралство. 

Ако тя управлява до 26 май 2024, на възраст от 98, ще стане най-дълго управлявалият монарх в историята на Европа, задминавайки Луи XIV, който е управлявал 72 години, 3 месеца и 18 дни.


За рождения си ден кралицата ще отседне в Wood Farm, където Филип, който почина през април миналата година на 99-годишна възраст, живееше след пенсионирането си през 2017 г.

Членове на кралското семейство ще направят своите визити при кралицата. 

Преди рождения си ден тя имаше специално посещение от херцога и херцогинята на Съсекс в замъка Уиндзор. Меган и Хари не се бяха връщали в Англия заедно от 2 години. 

Внукът на кралицата и съпругата му се отбиха да видят бабата на принц Хари на път за Нидерландия и игрите "Инвиктус". Пред BBC Хари заяви:

"Беше страхотно да я видя и съм сигурен, че тя с удоволствие би била на игрите, ако можеше."

Вижте някои от забележителните моменти от живота на кралицата в галерията. 

 

  • Британските кралски особи левичари – от кралица Виктория до принц Уилям
  • Смешните физиономии на принцеса Шарлот, с които подлуди всички
  • Чаровното видео, с което принцеса Шарлот и Уилям пожелаха успех на „лъвиците“
  • Принцесата, която не се притесни да целуне Чарлз пред всички
  • Снимката, която Кейт направи за 9-ия рожден ден на сина си Джордж
  • Меган Маркъл повтори модния избор на Кейт от премиерата на „Топ Гън: Маверик“
  • Сестрата на Кейт Мидълтън роди момиченце
  • Защо измъчиха принц Джордж с костюм и вратовръзка в толкова горещ ден на Уимбълдън?
  • Защо Кейт целуна принц Уилям на публично място
  • Въздушната целувка на Кейт Мидълтън (с рокля на Alessandra Rich) по време на “Уимбълдън“