Англичаните са известни по цял свят с чувството си за хумор, а кралското семейство винаги е имало много добро такова. Тънко, понякога неразбираемо, понякога направо странно или скрито зад етикета, но добрите шеги са част от живота на кралицата и нейните наследници.

Ето и няколко примера за това, събрани от Marie Claire. 

1. Преди първото раждане на Кейт Мидълтън през 2013 г., когато херцогинята била на път да роди, кралица Елизабет се пошегувала, че ще ѝ даде още осем дни: "От това зависи дали ще отида на почивка!

Снимка: Getty Images

2. Принц Уилям се опитвал да се отърси от напрежението по време на сватбената си церемония и постоянно се шегувал. На бъдещата си тъща казал, че всичко това тук е "малък семеен бизнес и това е всичко".

3. Още след сватбата на Уилям и Кейт кралица Елизабет била поканена отново да се полюбува на облеклото на булката на специална изложба. Но след като погледнала роклята, Нейно Величество казала: "Страховито, нали? Страховито и плашещо!". Причината била, че тоалетът бил облечен върху манекен без глава и думите й се отнасяли не за роклята, а за образа на булката без глава. 

4. На прием в австралийски университет кралица Елизабет и съпругът ѝ принц Филип се запознали с двойката - г-н и д-р Робинсън. Мъжът отбелязал, че съпругата му е доктор на науките и че нейната личност е много по-важна от неговата. На което принц Филип отговорил: "А, да. В нашето семейство проблемът е абсолютно същият."

Снимка: Getty Images

5. По време на Лондонския маратон през 2012 г. принц Хари обещал, че Уилям и Кейт ще участват в маратона през следващата година. Когато на следващата година го попитали къде са брат му и съпругата му, Хари отговoрил: "Той е стар, а тя е бременна."

И още шеги от британското кралско семейство на следващата страница >>>

6. След раждането на първото му внуче принц Чарлз бил попитан дали е щастлив, че най-накрая е станал дядо. Принцът отговорил: "Много щастлив! Чудесно е също, че внуците винаги могат да бъдат върнати на родителите им."

7. По време на откриването на Кралския военноморски център, още след раждането на принц Джордж през 2013 г., чичо му бил попитан как принц Чарлз е реагирал на новината. След като казал няколко официални фрази, Хари внезапно отбелязал: "Той вече има един внук - така че не ме притискайте."

8. На въпроса към принц Хари как се е променил животът на кралското семейство след раждането на Джордж през 2013 г., принцът отговорил: "Разрастването към семейството е невероятно! Надявам се, че брат ми е наясно колко скъпи са услугите ми на бавачка!"

Снимка: Getty Images

9. По време на един от банкетите по случай 90-ия рожден ден на Нейно Величество канадският министър-председател Джъстин Трюдо отбелязал в речта си, че той е 12-ият лидер на страната му по време на управлението на Елизабет II. Монархът споделил това в речта си в отговор на шеговитата благодарност на кралицата, която казала: "Благодаря Ви, г-н министър-председател на Канада, че ме накарахте да се почувствам толкова стара". По-късно Трюдо написал в Туитър, че в неговите очи кралицата ще е "винаги млада".

10. На благотворителна галавечер през 2016 г. херцогинята на Кеймбридж похвалила предлаганото меню, като отбелязала: "Уилям трябва да се примирява с моето готвене през цялото време." "Ето защо съм толкова слаб", пошегувал се херцогът на Кеймбридж.

Снимка: Getty Images