Любимият козметичен продукт на кралица Елизабет Втора е червилото, за предпочитане в ярък цвят.

Запазена марка на нейната визия са едноцветните дрехи, черните обувки с ток 5,5 см и  чадър. С тях тя изпъква навсякъде. Кралицата винаги носи и червило. Историята й с този козметичен продукт е особено романтична, пише руското издание на Marie Claire. 

Снимка: Getty Images

Коронацията на Елизабет се е състояла на 2 юни 1953 година. Предава я Би Би Си в черно-бял формат и само някои кадри са на цветна лента. Планирането на мероприятието отнема 16 месеца. Обмислен е дори и гримът й.

За гримьор на кралицата е назначена Телма Холанд - директор на известната тогава козметична компания Cyclax. За да намерят най-подходящият грим, използват дубльорки на кралицата - две млади англичанки, с подобен тип кожа и цвят на тена.

Акцентът на грима падал върху червилото, а изборът на нюанс трябвало да бъде съобразен с цвета на мантията. Тя била наситено червена. Използваният точен нюанс бил съвместна разработка на кралицата и Холанд. По-късно цветът получава названието The Balmoral Lipstick. Описва се като рубинено червен с меко преливане. 

Снимка: Getty Images

С течение на времето кралицата открива друга своя любима марка за червилата - Elizabeth Arden. От бранда разработват специални продукти за кралицата, които съобразяват с личните й дизайнери. 

През есента на 2016 г. пък едноименният бранд на британския гримьор на звездите Шарлът Тилбъри представя "кралско" червило в лимитирана колекция. То е в цвят вишна, матиращо.

Да си слага червило е единственият ритуал за красота, който кралицата извършва сама.

Снимка: Getty Images

Тя винаги има червило в чантата си.

Слага от него на устните си, независимо на какво събитие се намира. 

Снимка: Getty ImagesВеднъж на публично събитие във Вашингтон, първата дама на САЩ, съпругата на 43-ия президент Джордж Буш, Лора Буш, прави същото, като обяснява: „Защо? Кралицата ми каза, че това е хубаво!"