Наблюдателите на процесите в британската кралска фамилия отбелязват любопитен факт: Instagram профилите на херцозите на Съсекс и херцозите на Кеймбридж прехвърлиха 11 милиона последователи в един и същ ден (22 януари).

В момента на публикуването на този материал Меган Маркъл и принц Хари имат 11 057 760 последователи, а Уилям и Кейт Мидълтън – 11 041 140.

В началото двете млади семейства използваха обща страница в Instagram, но през април Меган и Хари се отделиха и създадоха профила Sussexroyal. Това бе първата стъпка по отделянето на двете семейства в различни благотворителни организации. Разбира се, след това последва изненадващо и пълно отделяне на Меган и Хари от кралската фамилия, но това е друга тема.

Да припомним, че когато Меган и Хари създадоха профила си, те достигнаха 1 милион последователи само за 5 часа и 45 минути. Това бе рекорд, зачетен от Книгата с рекордите на Гинес. През октомври обаче постижението бе подобрено от актрисата Дженифър Анистън, чийто новосъздаден профил привлече интереса на 1 милион души само 5 часа и 16 минути.

Уилям и Кейт следват в социалната мрежа 97 профила, докато Хари и Меган са избрали друг вариант. Те следват само един профил, за да привлекат вниманието към него, като всеки месец променят фокуса. През януари те са избрали профила на Good News Movement – страница, в която журналисти споделят вдъхновяващи и позитивни истории.

Кейт Мидълтън никога не е имала лични профили в социалните мрежи за разлика от бившата актриса Меган Маркъл. На американката й се наложи да изтрие профилите си в Instagram и Twitter, както и личния си блог, преди сватбата с принц Хари.

Следвате ли Кейт и Меган в Instagram?