След поредната порция обвинения в сексуално насилие Кевин Спейси загуби поредна роля във филм, съобщава „Giant Freakin Robot“. Актьорът трябваше да участва в предстоящия филм „1242: Врата към Запада“.

Филмът беше представен на кинопазара в Кан и представлява историческа драма за армиите на Чингис хан, които нахлуват в Европа. Според „Варайъти“ продуцентът на филма Бил Чембърлейн е разкрил, че Спейси е заменен и че се водят преговори с нов изпълнител на главната роля.

„1242: Врата към Запада“ ще проследи живота на свещеник, живеещ в унгарски замък, който е последната пречка пред армиите на Чингис хан, водени от внука му Бату, да нахлуят в Европа. След като кралство Унгария пада под ударите на армията в битката при Мохи, замъкът Естергом се изправя като крепост срещу нашествениците. Замъкът е защитаван от Евсевий, каноник на Естергом, и испански наемник. Папският легат, кардинал Чезареани, също пристига, за да даде надежда на защитниците. Във филма Кевин Спейси е трябвало да изиграе свещеника.

Режисьор на филма е Петер Соос, а снимките ще започнат през есента. Бюджетът на филма се оценява на между 10 и 25 млн. долара, а продукцията е подкрепена от Националния филмов институт на Унгария, Foresight Media, LipSync, Ерик Робъртс и Кристофър Ламбърт. Ерик Робъртс и Кристофър Ламбърт също ще участват във филма.

Снимка: Getty Images

Наскоро Кевин Спейси беше обвинен от британската Кралска прокуратура в четири случая на сексуално посегателство и един случай на изнасилване без съгласие. Спейси е работил като артистичен директор на лондонския театър "Олд Вик" в периода 2004-2015 г. Смята се, че поне част от обвиненията, за които се твърди, са извършени по това време.

„Олд Вик“ проведе собствено разследване, като 20 лица излязоха с обвинения за неудобно или сексуално неподходящо поведение. Спейси се призна за невинен по всичките пет обвинения, а делото ще се гледа на 6 юни 2023 г. във Великобритания. Очкаква се процесът да продължи три до четири седмици.

Това не е първият случай, в който Кевин Спейси е изправен пред обвинения в сексуално посегателство. Антъни Рап първи излезе с твърдения, че Спейси е извършил сексуално посегателство върху него, когато е бил на 14 години. След изявлението на Рап повече от 30 души излязоха със собствени обвинения срещу Спейси, пише още БГНЕС.

„1242: Врата към Запада“ също не е първият случай, в който Кевин Спейси губи роля заради обвиненията. Актьорът беше уволнен от сериала "Къща от карти" на "Нетфликс" и заменен от колежката си Робин Райт в главната роля. Той беше заменен и във филма на Ридли Скот "Всичките пари на света", като ролята му беше поета от Кристофър Плъмър.

Изглежда обаче, че Спейси няма да изгуби ролята си в трилъра "Peter Five Eight", тъй като продуцентите на филма изглежда го подкрепят въпреки обвиненията и твърденията. Продуцентите разпространиха изявление, което в по-голямата си част отрича обвиненията, като казват: "Продукцията не разполага с информация и не коментира различните обвинения и смята, че е въпрос на съда да определи валидността им, ако такава съществува."