Актьорът Кевин Спейси е обвинен за четири сексуални посегателства срещу трима мъже, съобщават британски медии, позовавайки се на информация на кралската прокуратура.

Снимка: Getty Images

„Той също така е обвинен във въвличането на човек в сексуален акт без негово съгласие. Обвиненията са повдигнати след преценка на събраните по време на разследването от полицията доказателства“, съобщи ръководителят на прокуратурата Роузмари Eйнсли.

Прокуратурата напомня на всички заинтересовани и замесени, че господин Спейси има право на честен процес и разследването е активно“, отбеляза Eйнсли.

Това не са първите обвинения, повдигнати официално на Кевин Спейси. Срещу него бяха повдигнати обвинения и през 2018 г., но по-късно бяха свалени.

Снимка: Getty Images

Как започнаха проблемите на Кевин Спейси?

За пръв път Кевин Спейси беше обвинен през октомври 2017 г. от актьора Антъни Рап, който твърдеше, че преди близо 30 години Спейси е опитал да го прелъсти, за да спи с него. Кевин Спейси не отрече напълно това обвинение и призна, че по това време е имал тежък проблем с пиенето. Разкритието на Антъни Рап станаха повод Спейси да признае, че е гей.

Снимка: Getty Images

Скандалът около предполагаемото сексуално посегателство отприщи вълна от обвинения. Още 30 души след Рап обвиниха големия холивудски актьор и с това се започна вероятно най-тежкият период в живота и в кариерата му.

След началото на скандала Netflix заеха много крайна позиция и заявиха, че прекратяват всякакви отношения с актьора и спират сериала „Къща от карти“ с негово участие, макар и петте му сезона да бяха изключително успешни. По-късно обаче промениха решението си и продължиха историята, но без Спейси. В резултат на това сериалът отбеляза рекорден спад в рейтинга си.

Снимка: Getty Images

Така, само за няколко месеца, Кевин Спейси се превърна от един от най-обичаните актьори в Холивуд, награден с два „Оскар“-а, в едно от лицата на сексуалното насилие. От тогава актьорът се бори да се завърне на екрана, но без особен успех.

Още по темата: