Много преди пандемията да изгони звездите от червените килими, Кевин Спейси се превърна в персона нон грата за Холивуд.

С две награди Оскар, роли в знакови филми като "Седем", "К-Pax", "Американски прелести" и "Обичайните заподозрени" той имаше една от най-забележителните кариери в края на 90-те и началото на миналия век.

Всичко това обаче приключи през октомври 2017 година, когато актьорът Антъни Рап каза, че Спейси се е опитвал да го съблазни, когато е бил 14-годишен.

Снимка: Getty Images

Това разкритие отприщи лавина от обвинения и съдебни дела срещу актьора и сякаш завинаги затвори света на киното за него.

Последните филми, в които Спейси участваше, излизаха или без много шум ("Клубът на милиардерите") или с друг актьор на негово място ("Всичките пари на света", в който го замести Кристофър Плъмър).

Един от тези филми обаче така и не се появи в никакъв вид и едва ли това ще се случи някога.

Става дума за "Гор" - биографична лента за големия американски писател Гор Видал.

Снимка: Getty Images

Продуцираната от Нетфликс драма разказва за отношенията между писателя (изигран от Спейси) и неговия почитател Джейми. Според сценария на продукцията, Видал веднага е впечатлен от външния вид на много по-младия Джейми и се опитва да го съблазни.

В една от по-спорните сцени те са в апартамента на писателя в Рим и биват посетени от две проститутки - тъмнокожа и блондинка.

Момичетата започват да се събличат и се оказва, че всъщност са мъже. Джейми е смутен, а Видал казва: "Възбуден си и това е нормално, защото си човек и точно в момента няма никакво значение дали пред теб е мъж, жена или нещо по средата."

Тези и още разсъждения за "секс, древен Рим и доминиране" от оригиналния сценарий правят филма невъзможен за показване през 2018-а, а и днес, когато името на Спейси все още се асоциира с престъпления, а не роли. 

Нетфликс губят 39 милиона долара с решението си да не пускат филма.