През 2017 г. студиото на „Нетфликс“ прекрати отношенията си с Кевин Спейси. Актьорът беше уволнен от сериала „Къща от карти“, една от най-успешните продукции на „Нетфликс“, а историята беше пренаписана и завършена без него в един по-кратък заключителен сезон. Изглежда обаче това не е било всичко и съдът е наредил на Спейси да плати 31 млн. долара на компанията за нарушаване на договора.

Снимка: Getty Images

През 2017 г. Кевин Спейси беше обвинен от актьора Антъни Рап в сексуално посегателство. Предполагаемото престъпление се е случило през 90-те години, когато Рап е бил едва на 14 години.

Кевин Спейси не отрече напълно това обвинение и призна, че по това време е имал тежък проблем с пиенето. Разкритието на Антъни Рап станаха повод Спейси да признае, че е гей.

Снимка: Getty Images

През следващите месеци се появиха още около 30 обвинения срещу Спейси в сексуално посегателство, което накара „Нетфликс“ да прекрати отношенията си с актьора и да го обвини в нарушаване на договора, в който има клауза за сексуалните посегателства.

В резултат на това решение „Къща от карти“ завърши с изключително нисък рейтинг, въпреки че до този момент беше един от най-успешните сериали на стрийминг платформата.

Снимка: Getty Images

Засега Кевин Спейси не е бил признат за виновен по нито едно от обвиненията, но въпреки това кариерата му е в застой и на този етап не изглежда да има шанс да се завърне. Кевин Спейси беше считан за един от най-талантливите актьори в Холивуд и има две награди „Оскар – за „Обичайните заподозрени“ и за „Американски прелести“.