Британската телевизия Channel 4 ще се ангажира със създаването на документален сериал в две части, който ще се задълбочи в живота на Кевин Спейси. Твърди се, че новият документален филм ще разгледа съдебните случаи в живота на злепоставяния актьор.

Новата документална продукция е с работно заглавие "Spacey Unmasked" и обещава да проследи живота му от сцената на Бродуей, през превръщането му в огромна филмова звезда, до обвиненията в сексуален тормоз и злоупотреби. Новият документален филм ще проследи и съдебните дела, в които актьорът е въвлечен в момента.

Срещу Спейси в момента има нови обвинения, които бяха повдигнати срещу него във Великобритания. Той трябва да се яви в съда за тези нови обвинения на 14 юли.

Този нов документален филм за Кевин Спейси ще бъде продуциран от Roast Beef Productions и All3Media International, като Кира Филипс ще режисира документалния филм. Тя е известна с това, че е режисирала друг документален филм на Channel 4, озаглавен "Джеръми Кайл: смъртта на дневното време". Изпълнителен продуцент на филма ще бъде Дороти Бърн, която е бивш шеф на новините на Channel 4.

"Тези серии ще проследят развоя на историята на обвиненията в злоупотреба срещу него и последвалите съдебни дела"", се казва в изявлението на Бърн.

Звучи така, сякаш завъртането на този нов документален филм потенциално ще се фокусира върху това, че Спейси е потенциална жертва в тези съдебни дела.

Първоначалните обвинения доведоха до уволнението на Спейси от изключително популярния сериал "Къща от карти" (House of Cards) на "Нетфликс". Неотдавна актьорът беше обвинен в четири случая на сексуално посегателство от трима различни мъже в Обединеното кралство. Следващия месец той трябва да се яви в съда, за да се определи дали ще му бъдат повдигнати официални обвинения, пише още БГНЕС.

През последните пет години Кевин Спейси беше извън светлината на прожекторите заради първото обвинение срещу него. Очевидно той се е опитвал да се завърне към актьорската си кариера. Предстои му да участва в три различни филма, включително един, в който ще се превъплъти в образа на известния писател Гор Видал. С новите обвинения срещу него обаче може да се наложи той отново да се оттегли от актьорската си кариера.

Новият документален филм може да разкаже много по-различна история за Кевин Спейси, като се има предвид, че в него ще бъдат разгледани много по-задълбочено проблемите на актьора. Въпреки това срещу него се повдигат сериозни обвинения, включително и най-новите в Обединеното кралство, така че общественото мнение за него може никога да не се подобри.