Превърна се в традиция актьорът Кевин Спейси да споделя видео на Коледа, в което се обръща към феновете като персонажа си Франк Ъндърууд. Тази година обаче актьорът предпочете да е по-сериозен и само в началото използва гласа на Франк, преди да вземе камерата и да отправи съобщение към всички, които се борят с депресия и обмислят самоубийство:

Кевин Спейси призова хората да не правят последната крачка, а да потърсят помощ. Той увери аудиторията си, че нещата винаги се оправят и че винаги има друг път.

Актьорът разказа, че е получил много съобщения от хора, които са били докарани до ръба от събитията през 2020 г. Самият той преживя няколко трудни години, след като беше обвинен в сексуален тормоз и кариерата му се срина.

Снимка: Getty Images

Носителят на две награди „Оскар“ беше подложен на истинско гонение в Холивуд, студиата прекратиха отношенията си с него, а в един от предстоящите му филми всички сцени бяха презасети с друг актьор. Най-големият удар обаче дойде от стрийминг платформата Нетфликс, които уволниха Спейси от един от най-успешните сериали на платформата и с един удар унищожих кариерата му и самия сериал, който загуби популярността си и беше прекратен позорно с рекордно нисък рейтинг.

Персонажът Франк Ъндърууд е антигероят от сериала “Къща от карти“ и именно като него избра да се появи Кевин Спейси в много противоречиво видео от 2018 г. Във видеото Спейси заяви с гласа на Франк, че ако не е платил за нещата, които е извършил, няма как да плати за нещата, които не е извършил:

И наистина, макар и опозорен, срещу Кевин Спейси няма нито едно заведено дело, самият той отрича да е злоупотребявал с влиянието си в Холивуд, за да вкарва млади мъже в леглото си и много от почитателите му са убедени, че актьорът е невинен. Въпреки това през последните три години Кевин Спейси няма нови роли и продължава да е в черния списък на Холивуд.