Носителят на две награди “Оскар” Кевин Спейси пусна видео, в което заяви, че напълно разбира през какво минават хората, които останаха без работа заради строгите мерки срещу коронавируса. Звездата от “Обичайните заподозрени” също загуби работата си преди около три години, макар и по съвсем други причини.

Животът ми напълно се промени през есента на 2017 г.”, припомни той. “Работата ми, много от взаимоотношенията ми и позицията ми в киноиндустрията рухнаха в рамките на броени часове.

И наистина, преди някой да успее да осъзнае какво се случва, Кевин Спейси, който беше един от най-големите актьори и ставаше все по-популярен заради сериала “Къща от карти”, изведнъж попадна в черния списък на Холивуд. Това се случи след като актьорът беше обвинен в сексуален тормоз от 12 мъже. Тогава той се извини за поведението си, ако е наскърбил някого и призна, че е хомосексуалист, но отрече да е използвал връзките си и позициите си в Холивуд, за да принуждава някого да прави секс с него.

Срещу Кевин Спейси бяха заведени две дела, но и двете приключиха без осъдителна присъда. Въпреки това и въпреки че през цялото време актьорът отричаше тежките обвинения, кариерата му беше напълно разрушена. Той беше изгонен от сериала, който почти сам превърна в един от най-големите хитове на Netflix (последният сезон на “Къща от карти”, който беше без Кевин Спейси, беше пълен провал), а сцените в последния филм, за който се снима, бяха премахнати и заснети отново с друг актьор.

Снимка: Getty Images

В продължение на повече от две години Кевин Спейси беше третиран като сексуален престъпник от колегите си в Холивуд, без да има никакви доказателства.

До такава степен бях определян от успехите си и от това, което исках да постигна, че когато всичко това изведнъж спря, нямах идея какво ще правя в бъдеще, защото единственото, което можех да правя, е да играя. Когато кариерата ми беше прекратена и когато се изправих пред опасността никога отново да не бъда нает като актьор, си зададох въпрос, който не си бях задавал никога преди това - ако не съм актьор, какъв съм изобщо?

Снимка: Getty Images

Малко по малко отношението към Кевин Спейси се променя и Холивуд започва да осъзнава, че се е лишил от един от най-добрите актьори на базата на обвинения без почти никакво покритие. Той все още няма нов филм от 2018 г. насам, но е въпрос на време това да се случи. Именно заради този ужасен момент от живота си, актьорът може да съчувства на хората, които са останали без работа:

В този момент ми се струва, че мога напълно да разбера какво е целият ти свят изведнъж да спре. Ние се намираме в една и съща ситуация, макар и по много различни причини. Струва ми се, че някои от нещата, през които преминаваме, са същите. Разбирам какво е да ти кажат, че не можеш да се върнеш на работа или че може да я загубиш. Това е ситуация, над която нямаш никакъв контрол.

Снимка: Getty Images

Актьорът завършва видеото си с обещанието, че колкото и мрачна да изглежда ситуацията, решение винаги има:

Колкото и ужасни да изглеждаш нещата, както ми се струваха на мен преди две години и както вероятно ви се струват на вас сега, всичко ще се оправи.