Кевин Спейси се появи пред публика за пръв път от близо 24 месеца, за да прочете поемата „Боксьорът“ от италианския поет Габриеле Тинти. И това е голяма стъпка за актьора, който през последните две години премина през изпитание, каквото малко хора биха били способни да изтърпят.

През 2017 , с два „Оскар“-а и „Златен глобус“ зад гърба си, почти завършен нов филм и невероятно популярен сериал по Nteflix, Кевин Спейси изглеждаше като една от безсмъртните легенди в киното, но само за няколко дни се превърна в най-малко желаният актьор в Холивуд, след като беше обвинен в сексуален тормоз.

Снимка: Getty Images

Само преди няколко седмици обвиненията бяха свалени и Спейси напусна съдебната зала като победител, но кариерата му беше наранена, може би смъртоносно. Актьорът беше изгонен от сериала „Къща от карти“, за чийто успех имаше най-голяма заслуга, работата по филм с негово участие „Гор“ беше спряна месеци преди обявената премиера (и вероятно никога няма да го видим завършен), а сцените с Кевин Спейси във „Всички пари на света“ бяха презаснети с друг актьор.

Поетът Габриеле Тинти лично е избрал Спейси да прочете поемата в римска галерия до бронзовата статуя, която го е вдъхновила. Лесно е да направим паралел между поемата на Тинти и живота на актьора, тъй като в нея става въпрос за боксьор с бляскава кариера, който губи всичко.

 

 

„Колкото повече те раняват, толкова по-велик ставаш, се казва в поемата. Но и толкова си по-празен. Използваха ме за свое забавление, нахраниха ме с развалена храна. Животът свърши само за миг.“

Изглежда с избора си Габриеле Тинти се обявява в защита на актьора. Много от феновете на Спейси виждат в тази първа публична поява знак, че скоро актьорът ще се завърне и на театралната сцена, на големия екран и, колкото и малък да е шансът, на снимачната площадка на „Къща от карти“, за да получи феноменалната история финала, който феновете заслужават.