Британско-уелската актриса Катрин Зита-Джоунс през годините се е превърнала в икона на естествената красота и грация. Наистина ли остарява без хирургическа намеса, или понякога красотата си е просто ген?

Така е изглеждала Катрин Зита-Джоунс през 1991 г.

Снимка: Getty Images

Катрин Зита-Джоунс има страст към танците и музиката. Тя започва кариерата си като танцьорка и се е обучавала в танцовото изкуство преди да влезе в киното. През 2003 г. печели „Оскар“ за ролята си в мюзикъла „Чикаго“, където показа танцовите си умения.

Тя е известна с любовта си към интериорния дизайн и модата. През 2017 г. стартира своя собствена линия за домашен декор и модни продукти.

Зита-Джоунс придобива международна известност с филма „Маската на Зоро“ в началото на своята кариера през 90-те. Тогава тя притежава завидна за много дами красота – плътниустни, изразителни очи и гладка кожа. Подчертава своя класически холивудски вид с лъскава черна коса, което й помага да се утвърди като една от най-красивите актриси на своето време.

Джоунс в Холивуд през 1999 г.

Снимка: Getty Images

Когато е на 31, Катрин продължава да се слави със своя безупречен външен вид. 

Бременната Катрин и съпругът й Майкъл Дъглас на годишните награди „Златен глобус“ през 2003 г.

Снимка: Getty Images

В едни от последните си публични появи се вижда, че лицето на актрисата изглежда по-стегнато и гладко в сравнение с такова, което остарява естествено. Това поражда спекулации за възможни козметични процедури като ботокс или филъри, с които Катрин поддържа външния си вид.

Актрисата през 2005 г.

Снимка: Getty Images

Актрисата никога не е потвърждавала публично за пластични операции или по-сериозни хириргични интервенции. Медийни анализатори обаче предполагат, че актрисата вероятно е прибягвала до такива.

Какво мисли Катрин Зита-Джоунс за козметичните процедури?

 

В интервюта актрисата заявява, че поддържането на естествена красота е важно за нея. В същото време, тя не е против козметични интервенции и не ги осъжда.

Катрин на филма „Feud“ през 2017 г. в Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

В едно от интервютата си тя споделя, че силно вярва в грижата за себе си и тя самата го прави по всякакви начини. Рутината й започва от качествен сън и стига до използването на доказани с качество козметични продукти.

Зита Джоунс на коктейла на Fendi Couture Fall Winter през 2019 г. в Рим, Италия.

Снимка: Getty Images

Актрисата не се страхува от стареенето и предпочита да бъде естествена. Според нея всяка жена трябва да се чувства свободна да прави това, което я кара да се чувства красива. Катрин Зита-Джоунс придава огромно значение на здравословния начин на живот. Тя е отдадена на фитнеса и редовно тренира, за да поддържа тялото си в добра форма. Спазва хранителен режим, богат на зеленчуци и плодове, и избягва нездравословните храни.

Йогата и медитацията са също част от нейната рутина за поддържане на баланса между физическо и психическо здраве.

Катрин на премиерата на филма на Marvel Studios „Ant-Man And The Wasp: Quantumania“ през 2023 г. в Лос Анджелис, Калифорния.

Снимка: Getty Images

Въпреки че вече на 55 години, Зита-Джоунс е символ на красотата и стила през последните десетилетия. Актрисата е поддръжник на идеята, че красотата идва от добрите грижи за себе си и вътрешната хармония.

Катрин Зита-Джоунс е известна не само с красотата и актьорската си кариера, но и със стабилния си и дългогодишен семеен живот. Тя е омъжена за известния актьор Майкъл Дъглас и заедно имат две деца. Връзката им е сред най-дълготрайните в Холивуд, а животът им често е под светлината на прожекторите.

Семейният живот на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Майкъл Дъглас е един от най-успешните актьори и продуценти в Холивуд. Разликата във възрастта между него и Катрин е значителна – 25 години . Интересно е, че имат рожден ден на една и съща дата – 25 септември. През 2024 година Майкъл навършва 80 години, а съпругата му 55.

Двамата се запознават през 1998 г. на кинофестивала в Довил, Франция чрез общи приятели. Дъглас прави предложение за брак на Катрин през 1999 и се женят на 18 ноември 2000 г. в Ню Йорк. Сватбата е едно от най-големите събития за годината, привличайки множество знаменитости и медии.

Катрин и Майкъл имат две деца – Дилън Майкъл Дъглас, роден на 8 август 2000 г. и Карис Зита Дъглас, родена на 20 април 2003 г. И двете деца са се появявали в медийното пространство с родителите си.

А на 25 септември, когато Катрин Зита-Джоунс навършва 55 години, по този повод тя публикува снимка в социалните си мрежи.

„С костюма за рождения ми ден!“ – написа актрисата.

След повече от 25 години, в които споделя рождения си ден със съпруга си, вече няма идеи за подаръци. Зита-Джоунс публикува снимка, на която е чисто гола пред огледалото.

„Това е вариант за подарък две, а топките за голф са вариант едно... разбира се“ – обясни Катрин в описанието на снимката.