Кати Грифин разкри, че има рак на белия дроб и ще се подложи на операция, пише "Холивуд рипортър".

Актрисата казва, че никога не е пушила, но въпреки това се налага половината от единия й бял дроб да бъде отстранен.

"Трябва да ви кажа нещо, приятели. Имам рак. Ще трябва да се подложа на операция, за да бъде премахната половината от леви ми дроб. Да, имам рак на белия дроб, въпреки че никога не съм пушила", пише Кати Грифин в Туитър профила си.

"Лекарите са много оптимистично настроени, тъй като заболяването е в първа фаза и е засегнало левия ми бял дроб", пише 60-годишната Грифин в социалната мрежа.

Комедийната актриса и телевизионна водеща допълва, че ако всичко върви добре, няма да се нуждае от химиотерапия или лъчелечение, като белите й дробове ще функционират нормално.

Отбелязвайки, че последните четири години са били трудни за нея, тя отсича, че ще се оправи и отново ще забавлява феновете си.

Снимка: Getty Images

Грифин завърши съобщението си в Туитър с думите, че е напълно ваксинирана срещу COIVD-19, казвайки: "Последиците от неваксинирането биха били още по-сериозни. Моля, следете профилактичните си медицински прегледи. Това ще ви спаси живота."

Кати Грифин е носителка на награда "Еми" за риалити шоуто "Kathy Griffin: My Life on the D-List". Известна е с ролята си в сериала "Палавата Сюзан" по NBC. Актрисата също влиза в поддържащи роли в киното. След като е номинирана шест поредни години за "Грами" за най-добър комедиен албум, тя спечели наградата през 2014 г.