Моделите Кара и Попи Делевинг споделиха трогателна снимка на баба си, позираща със 17-годишния принц Филип във Венеция.

Сестрите, които произхождат от британската аристокрация, споделиха в Инстаграм профилите си черно-бялата семейна снимка на Анджела Делевин - тяхната баба по бащина линия, седнала до херцога на Единбург, който почина в замъка Уиндзор на 99-годишна възраст в петък.

Докато Кара просто сподели снимката в своя история в Инстаграм, Попи написа към кадъра: "17-годишният принц Филип и баба ми във Венеция, 1938 г.

"Братовчедите ми си спомнят как тя казваше, че след като се е срещнала с него, си е помислила, че той ще бъде нечий много добър съпруг един ден. Колко права се оказа", допълва Попи Делевин.

Седнали един до друг, Анджела и младият принц Филип позират на снимката в идентични пози - с радостни изражения на лицата, подпирайки глава на ръцете си, докато се наслаждават на гледката на венециански плаж.

Фотографията е направена от съпруга на Анджела - Едуард Дъдли Делевин. Анджела Делевин, която почина на 102-годишна възраст през 2015 г., беше майка на бащата на Кара и Попи Делевин.

Родена през 1912 г. в Южен Кенсингтън, Анджела Делевин е дъщеря на родения в Канада британски адвокат и политик сър Хамар Гринууд и съпругата му Марджъри Спенсър.