Какво си мислите, че прави една принцеса по цял ден? Учи дворцовия етикет? Прави си прически и мери рокли? Избира принца на своите мечти измежду всички в списъка, поискали ръката й? Разбира се, това са отживелици, защото съвременните принцеси са доста по-ангажирани в социалния и обществен живот на своята страна. Те трябва да са пример за подражание (което не винаги се случва). Вижте какво можем да научим и да си откраднем от поведението, красотата, обноските и мечтите на някои от известните съвременни принцеси.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПринцеса Катрин
Принцеса Катрин, дукеса на Кембридж, е първата принцеса на Англия, която произхожда от средната класа. В тази връзка Кейт ни показа, че мечтите на всяко момиче могат да се простират толкова на широко, колкото богато е нейното въображение и, че няма нищо невъзможно. Просто някой ден може да се омъжим за принцове.

 


Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПринцеса Даяна
Има и такива принцеси, които са допринесли за развитието на обществото само, защото са се превърнали в икони на своето време. Животът на принцеса Даяна е белязан от обществената й дейност – бори се за хората в неравностойно положение, работи с анти-СПИН организации и повежда различни кампании. Освен всичко това народът я обича, защото е умна, смела, непоколебима, състрадателна, красива – с две думи – истинска принцеса.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПринцеса Грейс Кели
Филмовата звезда и модна икона Грейс Кели се превърна в принцесата на Монако, след като се омъжи за принц  Рание III през далечната 1956 година.  Тя е позната на широката общественост благодарение на сценичните си изяви, а и разбира се, своята неземна красота. Една жена винаги има какво да научи от нея по отношение на чара, елегантността и женското поведение.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПринцеса Виктория
Никой не е казал, че принцесите трябва задължително да се омъжат за принцове? Това правило е закостеняло от незапомнени времена. Днешните принцеси доказват, че правилата съществуват, за да бъдат нарушавани и че когато истински искаш нещо, просто трябва да слушаш сърцето си. Такъв пример ни дава шведската принцеса Виктория, която миналата година се омъжи не за кого да е, а за личния си треньор по фитнес. Виктория просто е послушала сърцето си.

И накрая две анимационни царски особи, от които също можем да се поучим:

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПринцеса Ариел
В „Малката русалка” принцеса Ариел ни показва, че една принцеса никога се задоволява с това, което има. Ариел си мечтае за живот отвъд водата, приказния принц от сушата и… крака, с които двамата да могат да се разхождат по брега. Част от тях успява да осъществи…

 

 

 

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

 

Принцеса Бела
Любознателната Бела от „Красавицата и звярът” знае, че да бъдеш принцеса не означава само да бъдеш красива, изискана и с добри обноски. Титлата носи със себе си изисквания за знания, умения и желание за четене на книжки. А тя обича четенето почти толкова, колкото и своя любим принц…