Най-дългите, най-късите, най-красивите, най-смелите, най-добрите, най-малките, всичко е най щом става дума за Гинес. Ето ги някои от по-интересните странности от света на рекордите на планетата за 2012 година – пресни и топлички.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Най-дългият език в света принадлежи на Шанел Тейпър от Калифорния – дълъг е цели 9.25 см. За всички, които не могат да преценят дали това е наистина много – нормалният човешки език е дълъг наполовина и 10 см е дълга най-дългата хлебарка в света. Относно своя чудат език Шанел споделя, че  се е родила с него, не е извършвала някакви интервенции за уголемяването му и осъзнала, че притежава нещо уникално чак, когато била на 8 годинки.

Снимка: guinnessworldrecords.com
Кристин Уолтън от Лас Вегас е новата притежателка на най-дългите нокти на планетата – общо малко над 6 м – 601.9 см. Дължината на ноктите на лявата ръка е 309.8 см, а на дясната – 292.1 см. Още по-впечатляващ е фактът, че 45-годишната певица не е рязала маникюрите си в близките 20 години – чак от 1990 година.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Айвин Дъгас е на 36 години и определено не си пада по стандартните прически – не изправя косата си, защото мисли, че това го могат всички жени. Затова пък социалната работничка от Ню Орлиънс е горд притежател на най-дългата афро коса – 132 см. Цели 12 години са били нужни на Айвин, за да постигне рекорда и да запише името си в книгата. Споделя, че атрактивния вид на косата й си има и своите негативи – много често се оплита в клони или се случва да затръшне вратата на колата без косата й да е изцяло вътре.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Освен хора, в рекордите на Гинес място намират и много чудати животинки, като например 8-годишния Харбър – кучето с най-дългите уши в света за 2012 година. Лявото и дясното ухо на черно-кафявия кунхаунд са дълги съответно 31 и 34 см.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Опитвали ли сте като малки да скачате на въже в синхрон с ище някого? Трудно е, нали? Още по-трудно е да бъде постигнато с кучета, и то не няколко на брой, а цели 13. Това е успяла да постигне японката Uchida Geinousha, която притежава собствен цирк. Идеята за номера се родила съвсем случайно, докато един от пухковците започнал сам да тренира.