Щатът Калифорния прие името на 3-седмичния син на Илън Мъск и Граймс, след като двойката направи лека промяна в него. Въпреки че 48-годишният изпълнителен директор на „Тесла“ и 32-годишната певица първоначално кръстиха новороденото X Æ A-12, проверка на акта за раждане показва, че двойката наистина е сменила името на X AE A-Xii, както Граймс обяви миналата седмица. В документа първото име на детето е X, a оригиналното средно име или както у нас казваме бащино, което преди съдържаше символът „Æ“ и числото „12“ - е променето на AE A-Xii.

Промяната се наложи, защото известната двойка срещна трудности да запише името на детето си със символи, тъй като щатът Калифорния позволява само използването на 26-те знака на английския език за имена на бебета.

Снимка: Getty/Instagram

Макар да се подчинява на всичките правила и закони името X AE A-Xii отново си остава странно и не спира да генерира коментари и недоумение в социалните мрежи. Хората продължават да са любопитни как родителите и близкото обкръжение на детето ще се обръща към него. Първият отговор на този въпрос получихме преди няколко седмици, когато майката на Илън Мъск разкри как нарича своето внуче на галено. Изборът изглежда съвсем логичен, след като като първо име в акта за раждане на бебето е записано X. Точно така се обръща щастливата баба Мей Мъск към най-новото попълнение към милиардерското семейство - „Х, добре дошъл на този свят. Ти си възхитителен“, написа Мей в Туитър.

Много подобно е и обръщението, което младата майка използва. В последното си интервю, което тя даде за “Блумбърг“ тя говори за своя екцентричен проект, в който продава частица от душата си.

Разбира се, нямаше как да не бъде засегната и темата за най-странното име на бебе на планетата, което близо месец вълнува почитателите на двойката. Граймс, чието истинско име е Крел Буше, разкри, че се обръща към сина си с краткото „Little X” или Малкия Екс. Преди време канадската изпълнителка обясни какво се крие срещу всяка от буквите, символите и цифрите в името, като X представляваше неизвестна променлива.

Снимка: Getty Images