Днес излиза новият албум на пианиста Евгени Генчев – „Intimacy“ (Интимност). Тук можете да видите клипа към пиесата Una Mattina (Една сутрин). 

В началото на август бе обявено, че 33-годишният пловдивчанин ще е новият Ерген в най-романтичното риалити. Възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон, Евгени получава широко признание както от публиката в цял свят, така и от критиците. Генчев е изнасял концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие и други. Носител е на над 15 национални и международни награди за пиано, включително и на големия приз „Добрин Петков“ за постижения и принос в музиката.

От скоро Евгени работи с Лука Шулич, член на международно признатата група 2Cellos, с когото редовно изнася турнета по света. Виртуозният музикант е чест гост в редица събития и програми на световните телевизионни гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви се нареждат изпълнението му в шоуто на Хайди Клум – „Следващият топ модел“, както и участието му в новогодишния спектакъл пред Бранденбургската врата през 2017 г., проследен от милиони хора на живо и пред телевизионния екран. Освен с музиката си, Генчев е познат и като композитор, педагог и писател.

От 9 до 15 август той участва във фестивала Sweet Struggle Festival в родния му Пловдив, където води и мастър класове.

Повече за Евгени Генчев можете да научите тук: