Едуард Нортън ще се присъедини към Даниел Крейг в продължението на филма "Вади ножовете", което ще бъде продуцирано от "Нетфликс", съобщава "Дедлайн".

Новината идва, след като наскоро Дейв Баутиста също се присъедини към компанията на Даниел Крейг, който ще се превъплати в познатата роля на детектив Беноа Блан. Британския актьор е известен най-вече с ролята си на Джеймс Бонд във филмите от сагата за приключенията на Агент 007.

Райън Джонсън отново ще бъде сценарист и режисьор на "Вади ножовете 2", като ще го продуцира заедно със своя партньор Рам Бергман.

От "Нетфликс" съобщиха през март, че са финализирали сделка в размер на 400 млн. долара за следващите две продължения на "Вади ножовете". От стрийминг платформата все още не са коментирали новината за влизането на Едуард Нортън в продукцията.

Подробностите за сюжета на продължението са неизвестни към момента, също така не е известно каква ще бъде ролята на 51-годишния Нортън в продукцията. Известно е, че снимките трябва да започнат това лято в Гърция.

Освен със звездната си роля в "Боен клуб" с Брад Пит, последните силни участия на Нортън включват филми като "В царството на пълнолунието" и "Гранд хотел "Будапеща" на Уес Андерсън, както и "Бърдмен" на Алехандро Гонсалес Иняриту.

Именно последната лента му спечели поредната номинация за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и "Сателит" за най-добър актьор в поддържаща роля.