Музикантът Ед Шийрън сподели в интервю за радиостанцията SiriusXM че е бил решен да остави музикалната си кариера зад гърба си, за да се посвети изцяло на дъщеря си. Феновете му обаче няма за какво да се притесняват, тъй като Шийрън е открил, че музиката му е неговата същност и няма как да продължи живота си без нея.

Малката Лира, дъщерята на Ед, се роди преди около една година и през това време музикантът действително изчезна от музикалната сцена.

„През годината, когато се занимавах с музика, започнах да се питам кой съм всъщност“, разказа той в интервюто си. „Музиката е цялата ми същност. И след това родих дъщеря си, тоест жена ми я роди, но и аз съм родител. И тогава си казах, че сега това съм аз, аз съм баща и няма да се занимавам повече с музика.“

Снимка: Getty Images

Въпреки че се радва на времето дъщеря си, Ед Шийрън изведнъж започва да се чувства едва ли не безполезен. Музиката и турнетата му липсват и изпитва усещането, че е загубил предназначението си.

„Изведнъж осъзнах, че е по-важно дъщеря ни да порасне като знае, че родителите ѝ имат работна етика“, обясни той. „По-добре да знае, че родителите ѝ обичат да работят здраво, обичат да творят и изпитват удоволствие от работата си, вместо да вижда, че баща ѝ на практика е безработен.“

Снимка: Getty Images

В момента 30-годишният музикантът бавно се връща към музиката. Миналия месец Ед Шийрън представи на почитателите си песента „Bad Habits“, която е част от предстоящия му пети албум.