Двойка обикаля света и до момента е похарчила над 15 000 паунда (над 30 хиляди лева) , за да посещава места за нудисти. 

54-годишната Фиона Дискомб и 51-годишният ѝ съпруг Майкъл се запалили по нудизма по време на медения си месец в Гърция, преди почти 20 години.

"Спомням си, че на това гръцко усамотено заливче нямаше никой друг, освен една двойка, и забелязах, че са голи. Почувствах се неудобно, че сме облечени, така че и двамата се съблякохме и скочихме в морето“ - споделя Фиона за първия път, в който се съблекли голи. 


Това е бил и първият път, в който жената се е почувствала освободена и успяла да приеме формите и тялото си, без да се притеснява какво ще кажат хората.


Когато не могат да пътуват в чужбина и да ходят на нудистки локации, съпрузите се наслаждават на голотата си в задния си двор.

"Първоначално съседите ни бяха шокирани, но след известно време не се замисляха и задаваха въпроси за голотата ни", разказва Фиона.

Двойката открива още няколко практични приложения на голотата – когато е топло, винаги са голи у дома, а също и спят без дрехи.

 


„Освен това ми е много по-лесно да чистя банята, без да се притеснявам, че по дрехите ми могат да останат петна от белина.“


Пътешествието на голата двойка започва много преди да се срещнат. В тийнейджърските си години и двамата са били тормозени в училище заради „бързо променящото“ се тяло на Фиона след първата й менструация. При Майкъл проблемът пък бил, че не бил достатъчно мускулест като съучениците си.

И двамата копнеели за свобода извън телата си и когато се срещат през март 1991 г., намират всичко, което са търсили.

През април 2008 г. те пътуват до Франция, Португалия и Испания, където откриват някои "скрити съкровища" за нудистката общност.


Фиона твърди, че отношението към този начин на живот е по-приемливо в други страни и че в Обединеното кралство хората не са чак толкова разкрепостени.

Въпреки че приятелите и семейството им приемат техния начин, всички останали не са толкова любезни.

 Вижте някои усамотени плажове по Българското черноморие, където може да ходите голи: