17-годишната красавица Елизабет Кравец получи короната и титлата Мис Варна 2023. Появилите се заглавия, че украинка е спечелила конкурса, предизвикаха нелицеприятни коментари в социалните мрежи и политизиране на темата.

Снимка: VIP Fashion Group

По-късно стана ясно, че Елизабет е дъщеря на украинец и българка. Тя е българска гражданка и няма пречки да участва в конкурса Мис България.

Снимка: VIP Fashion Group

„Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа и за това, че повярваха в мен и сега имам чест да нося короната на „Мис Варна” 2023. Сърдечно благодаря на организаторите на конкурса, на журито и на всички, които бяха част от този невероятен празник на красотата. Няма да ви подведа и ще дам всичко от себе си на конкурса „Мис България“.
Относно негативните коментари, които получих в социалните мрежи: Родена съм в Украйна, но живея в България повече от 10 години, перфектно говоря български език, уча в българско училище, празнувам всички национални български празници и представлявам България на международната сцена. Аз се чувствам българка и си виждам живота ТУК. Относно военното положение: Аз съм против войната и нямам нищо общо с нея. Бъдете позитивни и се научете да се радвате на успехите на другите хора. Пожелавам ви да сте здрави и щастливи!“ – написа самата Елизабет във Фейсбук.

„Мис Варна е най-стилното и грандиозно събитие в морската ни столица, което за осемнадесета поредна година поднесе на публиката един фантастичен спектакъл! Рядко се случва жури и публика да са толкова единодушни в избора на победителка и вярвам, че Елизабет Кравец е достойна да носи престижната титла Мис Варна 2023!“ – коментира в своя профил Мира Матеева от VIP Fashion Group, организатор на конкурса.

Снимка: VIP Fashion Group

Елизабет е модел от малка, а освен това е и състезателка по спортни танци. Тя е шампион на България за 2017, 2019 и 2023 г. На световното първенство през 2021 г. достига до полуфиналите.