В зала “Диамант” на хотел Рамада бе избрана новата Мис Свят България! 19 представителки от цялата страна се впуснаха в съревнование за мечтаната корона.

Мис Свят България 2022 стана 25-годишната Кристияна Йорданова от Варна. Тя ще представи страната ни на най-големия формат за красота в света – Мис Свят.

Мис Вселена България 2022 стана 26-годишната Кристина Пламенова от Бяла Слатина. Тя ще представи родината си на 71-то издание на Мис Вселена през месец януари в Ню Орлиънс, САЩ.

Ето и имената на техните подгласнички. Първа подгласничка е Виктория Лазарова на 23 години от Пловдив. Тя ще представи страната на финала на международния конкурс за модели “Мис Модел на Света” 2023 в Шанхай, Китай. Втора подгласничка е Стела Гечева на 23 години от Пловдив, а трета е Мила Евтимова на 27 години от София.

Лице на “Bok Star Models” стана Стела Гечева на 23 години от Пловдив, а лице на “Стоян Радичев” стана Йолина Иванова на 20 години от Варна.

Журито бе в състав: Председател Венета Кръстева, лицензиант на Мис Свят и Мис Вселена за България, собственик на конкурса Мис Свят България; Марта Петкова - прима балерина и директор на Софийска опера и балет; Васил Петров, братя Аргирови, архитект Калин Диков, архитект Пламен Мирянов – основател на фондация “Нашият дом е България”, Ивет Григорова – собственик на модна агенция “Ivet Fashion”, международни представители на “х-л Рамада” и дизайнерът Стоян Радичев.

Васил Петров и Братя Аргирови изпълниха свои хитове, а водещ на конкурса бе Ники Кънчев. Гала спектакълът премина в три тура. Участничките се представиха в български народни носии, с вечерни тоалети на дизайнера Стоян Радичев и в стилизирани бански облекла.