Пътуването на Бен Афлек в света на филмовата индустрия започва от ранните му роли като дете до аплодираните му изпълнения и режисьорски проекти. Една богата палитра и дълго време, в което той получава множество награди. Но всеки успех си има цена! 

На 51 г. Бен Афлек има един развод зад гърба си и един, който предстои. Какво знаем и какво не знаем за актьора?

Снимка: Getty Images

ОТ БЪРКЛИ ДО ХОЛИВУД

Роден на 15 август 1972 г. в Бъркли, Калифорния. Родителите му се развеждат и той се премества в Кеймбридж, Масачузетс. Посещава престижния Харвардски университет със специалност Близкоизточни изследвания. Страстта му към актьорството обаче го кара да напусне и да преследва кариера в Холивуд.

НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ

Бен Афлек и Мат Деймън са приятели още от деца. Те са живели заедно в Кеймбридж, Масачузетс, а след това и работата им ги сближава. Двамата пишат заедно сценария за аплодирания от критиката филм "Добрият Уил Хънтинг" заедно. Той печели "Оскар" за най-добър оригинален сценарий през 1998 г.

Снимка: Getty Images

БРАТ

Бен Афлек има по-голям брат - Кейси Афлек. Той също е актьор и има спечелен "Оскар".

ДЕБЮТ

Първата роля на Бен Афлек е в лентата "Тъмният край на улицата" през 1981 г. Тогава е едва на девет години. Това поставя началото на успешната му актьорска кариера. Големият му пробив обаче идва с "Добрият Уил Хънтинг". Следващата му успешна роля е на супергероя Батман - "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (2016) и "Лигата на справедливостта" (2017).

С ДЖЕНИФЪР ЛОПЕС

Колкото по-известен актьор ставаш, с толкова по-популярни актриси си партнираш. Бен Афлек си партнира с Дженифър Лопес в "Джили". Филмът обаче е силно критикуван и получи отрицателни отзиви от критиците. 

Снимка: Getty Images

ГОДЕЖ

Двамата с Джей Ло бяха сгодени през 2002 г. и трябваше да сключат брак през 2003 г. След като отложиха сватбата, връзката им продължи още известно време, преди официално да се разделят в началото на 2004 г. След раздялата си и двамата сключиха брак с други хора и им се родиха деца. 

 

ОСКАР И ОЩЕ НЕЩО

За ролята си на режисьор в "Арго" Бен Афлек получи две награди "Оскар" за най-добър филм и най-добър филмов монтаж. Афлек е носител и на още много други награди - включително награди "Златен глобус", награди "Изборът на критиците" и Награди на Гилдията на екранните актьори.

Снимка: Getty Images

БРАК

Актьорът се жени за актриса Дженифър Гарнър. С нея имат три деца. Двойката се развежда през 2018 г. Те бяха едно от най-очарователните холивудски двойки. А новината за раздялата им дойде след 10-годишен брак.

След задълбочено и внимателно обмисляне взехме трудното решение да се разделим. Продължаваме напред с взаимна обич и приятелство и с ангажимента да се грижим за нашите деца.

СТАРА ЛЮБОВ РЪЖДА НЕ ХВАЩА

След 20 г. раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес отново се събраха. Двамата отпразнуваха заедно рождения й ден през 2021 г. на яхта за 130 милиона долара, а папарашките снимки, на които се виждаше колко мило се държи той с нея, взривиха мрежата. Целият свят тръпнеше и се вълнуваше за това, което предстои на двойката.   

Снимка: Getty Images

СВАТБА И ОТНОВО РАЗДЯЛА

Оказа се, че актьорът е носел часовник, подарен му преди 20 г. от Джей Ло. Това накара много хора да повярват, че любовта им е романтична и дълбока, като по филмите. Двойката запозна децата си, а впоследствие купи имение, в което всички да живеят заедно. Папараците следяха Бен и Джей Ло на всяка крачка, а в медиите дори се появи псевдоним за двойката - Бенифър. Но и тази любов не продължи дълго.