"Аз съм вярващ човек и затова не съм суеверен!" - това заяви Костадин Костадинов за ексклузивното уеб студио на btvnovinite.bg. 

Суеверни ли са обаче другите политици?

Петър Стоянович също има твърдо мнение по въпроса:

Иван Лечев е категоричен, че единият вариант е да се гласува, а другият - "да хванем сопите."

По внимателен поглед към визията на българските политици на техни участия или в личния живот показва, че някои от тях често носят бижута с определена символика. 

Мая Манолова например често носи голям сребърен кръст. 

Хората носят кръстове, за да заявят своята вяра и да си напомнят за своите вярвания. Наричат кръста „Знакът на знаците“. Независимо от всичко, с което го свързваме сега, първото значение на кръста е обединяването на Небето и Земята. Съюзът на противоположностите, пресечната точка между четирите посоки на света, както и четирите елемента: въздух и земя, огън и вода.

В египетското йероглифно писмо с този знак се е изписвала думата “живот“, “благоденствие“ и „щастие“. Кръстът Ангх е бил популярен още в древен Вавилон, както и сред индианците от Централна и Южна Америка, като значението му е било почти същото.

Черна перла откриваме на врата на Корнелия Нинова. Те са изветни още като "таитянски перли".  Цветовете им са от металическо сребристо и графит, до синкаво, пурпурно и зеленикаво. 

Съществува убеждение, че черната перла има взаимодействие с човешката енергия. Китайците вярват, че черната перла е символ на мъдростта. Според тях, тя има своите магически свойства и предпазва от уроки. 

Силата на червения конец е едно от най-разпространените вярвания в България. Носи се против уроки и лоши очи. В миналото хората са връзвали червено конче, за да предпазят близките си от болести, за гонят злите духове и да противодействат на черните магии. Днес разбирането е, че червен конец се слага на тези, чиито успехи, късмет, щастие, могат да предизвикат завист.

Червен конец на лявата си китка е забелязван да носи Бойко Борисов. 

Пръстените също носят определан символика. В исторически план те символизират любов, вярност, преданост, вечност и дори духовност. Пръстените са характерният отличителен белег на представителите на масонските ложи по цял свят. Смята се, че имало особено значение на кой пръст собственикът ще сложи пръстена.

Асен Василев от години носи пръстен на дясната си ръка, а според коментарите в социалните мрежи, става дума именно за масонско бижу.