Водещата на “COOL..T” и репортер в bTV Полина Гергушева и нейният годеник Борис Мечкуев са изживели изключително неприятна случка – натровили са се с храна. Това разказа специално за Ladyzone самата Поли, успокоявайки ни, че двамата вече се чувстват добре.

Всичко започва в неделя, 5 юли, когато двамата се намират в габровската местност Узана, където Боби взема участие във велосипедно състезание. Решават да обядват в местен хотел, след което плановете им ги отвеждат към морето и по-конкретно към любимото им Тюленово. Преди това двамата спират да напазаруват хранителни продукти във Варна, но внезапно чувстват неразположение. След редица премеждия стигат до Тюленово. Следват кошмарни часове, дехидратация, а най-голямото притеснение на Поли – това, че е бременна, я кара да потърси помощ на 112 в 3 през нощта.

По-неприятно от самото натравяне и дехидратация се оказва обикалянето от болнично заведение на болнично заведение. Ето какво разказа Поли във Фейсбук:


„… Последва гоненето ни от няколко поредни болници. Каварна: “О, тя е бременна, ние нямаме АГ, отидете във Варна в “Света Марина”.
Тръгваме натам, следват 50 минути ад, в който Боби шофира, едва не колабира докато кара, спираме на всеки 15 минути, за да стигнем и да ни изгонят и от там! За това удоволствие дори трябваше да платим 2лв паркинг!... С последни сили тръгнахме към следващото болнично заведение- “Света Ана”, където на входа ни препратиха към Инфекциозното отделение отново на “Света Марина”.
То слава Богу се оказа зад ъгъла и след няколко крачки вече бяхме пред входа на мястото, където прекарахме последните три дни на системи. На първия етаж всички с корона вирус, ние на третия.“

Водещата и годеникът й вече се чувстват добре, изписани са от болницата и се намират в Тюленово. Равносметката от преживяването за Поли обаче оставя усещането за горчилка от здравната ни система:

„Благодарни сме, че сме здрави! А иначе положението в нашата здравна система е: да не ти се налага, че не се знае...Щом за едно хранително натравяне обикаляме цяла нощ и няколко болници, не ми се мисли хора в тежко състояние как стигат до здравна помощ. Нещата са дълбоко , дълбоко сбъркани...“

Пожелаваме на Поли лека бременност и без повече непредвидени ситуации!