Почитателите на „Космически забивки“ са шокирани – създателите на продължението са решили да променят образа на красавицата Лола Бъни и да я направят… по-малко секси. Това решение, което очевидно цели да се противопостави на шаблоните за красота и сексапил, не се хареса на много хора.

За някои може да изглежда странно, че един рисуван персонаж и то антропоморфен заек, може да представлява сексуален интерес за някого, но истината е, че рисуваните персонажи стават сексимволи не по-рядко от хората и тъй като никога не остаряват, славата им е много по-дълготрайна.

Важно е да уточним, че в тази статия не говорим за аниме героини, тъй като това е необятна сфера, а повечето персонажи там са създадени с цел да са сексапилни.

Снимка: Wikipedia

Един от първите телевизионни анимирани персонажи, които изненадващо се превръщат в обект на сексуално желание за много мъже, е Бети Ръбъл от сериала „Семейство Флинтстоун“. Съпругата на най-добрия приятел на Фред Флинстоун може да не изглежда кой знае колко впечатляващо в сравнение с другите рисувани жени в този списък, но през 60-те години глуповатата съседка се превръща в героиня на много комикси с неприлично съдържание.

Когато през 1994 г. излиза игралният филм за семейство Флинтстоун, почитателите на Бети са много разочаровани, защото за ролята е избрана Роузи О‘Донъл – една чудесна актриса, но не особено сексапилна.

Неподходящо за деца – най-сексапилните персонажи на Дисни

Снимка: imdb.com

Друг персонаж, който успява да се превърне в секссимвол, без това да е целта на филма, е миниатюрната фея Звънче от филмчето за „Питър Пан“. Визията на малката пакостлива фея е дело легендарния художник на „Дисни“ Марк Дейвис.

Той рисува персонажа от историята за Питър Пан като дългокрака блондинка с притеснително къса пола. Големите очи на Звънче са вдъхновени от младата актриса Маргарет Кери. Образът е толкова сексапилен, че някои родители дори се възмущават от присъствието му във филмче на „Дисни“.

Когато говорим за сексапилни героини на „Дисни“, Звънче остава по-назад, защото студиото може да се похвали с редица образи, превърнали се в първата сексуална тръпка за много млади момчета и в международни секс символи.

Снимка: imdb.com

Вероятно две от принцесите, които най-често предизвикват неприлични мисли, са Жасмин от „Аладин“ и Ариал от „Малката русалка“. Екзотичната Жасмин е необичайно разголена за арабска принцеса, но най-далеч стига въображението ни когато се замислим за изрязаните ѝ шалвари, които още малко и биха разкрили доста повече, отколкото бихме желали да видим във филм на „Дисни“.

Снимка: imdb.com

Червенокосата Ариел е дори още по-секуларизирана в съзнанието на мъже и момчета, защото почти през целия филм е облечена само със сутиен от мидени черупки. В една от сцените русалката получава човешки крака и се учи да ходи почти напълно гола, като камерата услужливо не ни показва интимните ѝ части.

Сексбомбите от света на комиксите

Не е изненадващо, че някои от най-сексапилните рисувани жени са от комиксите. Ако анимационните филмчета са предвидени преди всичко за деца и сексапилът обикновено бива откриван от родителите им, то графичните романи на Marvel и DC са насочени към тийнейджъри. Читателите им много често са момчета, които тепърва откриват сексуалността си. По всяка вероятност именно комиксите са причина за някои от най-разпространените фетиши, като къси поли и латексови костюми.

Снимка: Wikipedia

Днес игралните филми за Жената чудо пишат историята на киното – първият с участието на Гал Гадот стана най-успешният филм, режисиран от жена. Но преди да разбие стъкления похлупак на Холивуд, амазонката успя да се превърне в един от най-големите сексисимволи – апетитна млада жена с къса пола и костюм, подчертаващ формата на тялото ѝ.

Не е изненадващо, че образът толкова точно успява да докосне мъжките… сърца. Създателят на легендарната жена войн е психологът Уилям Моултън Марстън, който освен това е създал и тест за измерване на кръвното налягане. Нямаме информация дали не е използвал именно Жената чудо, за да повиши пулса на обектите по време на експериментите си.

Снимка: Wikipedia

Много по-фетишистки е друг образ на DC, превърнал се в легендарен сексимвол – Жената котка. Облечена в латекс от главата до петите, всяка извивка по тялото ѝ е ясно изразена. В комбинация с високите над коляното ботуши и камшика, Жената котка е абсолютната садо-мазо фантазия. През годините красавици като Холи Бери и Ан Хатауей са влизали в нейната роля за игрални филми, но докато не видим версията на Зоуи Кравиц, без съмнение можем да кажем, че образът, който най-много се доближава до оригинала е този на Мишел Пфайфър в „Батман се завръща“.

На следващата страница може да видите класация на 5-те най-сексапилни рисувани персонажи >>>