Барак и Мишел Обама отбелязаха 30 години брак, като бившият американски президент не пропусна да изрази любовта си към своята съпруга за годишнината от сватбата им.

"Мишел, след 30 години не съм сигурен защо ти изглеждаш по същия начин, а аз не. Знам, че спечелих от лотарията онзи ден - че не бих могъл да поискам по-добър партньор в живота. Честита годишнина, мила!", написа Барак Обама в Инстаграм профила си.

В края на следването си в университета, вместо да стане асистент на съдия, Барак Обама се завръща в Чикаго и става преподавател по конституционно право в Чикагския университет, където работи до 2004 г. Успоредно с това работи в правна кантора, занимаваща се в областта на гражданските права.

През 1989 г. точно в тази кантора се запознава с Мишел, негов сътрудник и бъдеща съпруга. Двамата сключват брак през 1992 г. и имат две деца – Малия и Наташа. Мишел е влиятелна фигура в местната демократическа партия и близка с кмета на Чикаго – Ричард Дайли. Тя е тази, която задвижва политическата кариера на своя съпруг.

Вижте повече за Обама в следващото видео: