Барак и Мишел Обама отбелязаха 29 години брак. "Обичах да гледам как светът те опознава не само като дъщерята от Саут Сайд, но и като майка, адвокат, изпълнителен директор, автор, първа дама и най-добрата ми приятелка." - написа по повода бившият президент на САЩ в Инстаграма си. 

Той сподели снимка, на която двамата със съпругата му седят прегърнати на дивана. На следващия кадър пък двамата са в гръб, гледащи през прозореца. Предполагаме, че това символизира общото бъдеще заедно и гледането в една посока, което двамата си пожелават.  

На любовното обяснение Мишел Обама отвърна с колаж от снимки от миналото и настоящето на двамата. 

Макар кадрите да са правени с много години разлика, общото между тях е, че и на двете семейство Обама са прегърнати

"Как започна и как е сега. Обичам те, Барак!" - сподели емоционален пост към снимките бившата първа дама на САЩ. 

Двамата превръщат любовните послания в мрежата и споделянето на снимки по повод годишнината в традиция. Миналата година Мишел Обама сподели трогателна публикация в Инстаграм профила си, където към снимката на двамата написа:

"28 години с него. Обичам Барак Обама заради усмивката, характера и състраданието му. Толкова съм благодарна, че го имам като партньор през всичко, което животът ни поднася."

Двамата се запознават през лятото на 1989 г. в Чикаго. Навремето бъдещата двойка посещавала Института по изкуствата и гледали много филми заедно. Първата им целувка се случва до будка за сладолед.  

Барак и Мишел се женят през 1992 г. и имат две дъщери.