Жените си падат по лекари и това е абсолютен факт. Но кое ги прави толкова привлекателни? Само размерът на… заплатата или има и нещо друго? Своята гледна точка разкрива най-сексапилният жив лекар на планетата според списание „Пийпъл“ – д-р Майк Варшавски, известен и само като доктор Майк. Не можем да дадем мнение за работата му в бяла престилка, но профилът му в Инстаграм има 4,4 милиона последователи. За жалост няма как да разберем какъв процент от тях са жени, но гледайки снимките му, предполагаме, че е голям.

 

 

През 2016 г. приложение за запознанства разкрива, че най-привлекателната професия за самотните австралийки е именно лекарската. Доктор Майк, който по това време е стажант по медицина втора година в Ню Йорк, разкрива пред “Дейли Мейл“ защо жените са привлечени от мъже в бяла престилка.

„Лекарите са отдадени, ангажирани и състрадателни - а наличието на стетоскоп е още един бонус!“

"Медицината е област, на която трябва да се посветиш. Това показва, че сте наистина отдаден, а това е един от най-важните фактори, които жените търсят в една връзка“, казва сексапилният доктор Майк.

А знаете ли, че се оказва, че голяма част от най-сексапилните мъже на планетата в класацията на списание „Пийпъл“ всъщност са изиграли ролята на доктори на екрана. Веднага се сещаме за тазгодишния победител Патрик Демпси и неговия герой неврохирурга Дерек Шепърд в „Анатомията на Грей“, както и за д-р Дъг Рос от „Спешно отделение, който донесе огромна слава на Джордж Клуни. Ето ги всички секси мъже, които изиграха незабравими роли в бели престилки на малкия екран.

Патрик Демпси като д-р Дерек Шепърд в „Анатомията на Грей“

Снимка: Getty Images

Това е най-обичаната и известна роля на Демпси. В „Анатомията на Грей“ той изпълняваше ролята на привлекателния и брилянтен неврохирург Дерек Шепърд в продължение на 11 сезона, преди героят му да умре трагично. В сезон 17 той имаше отново малка роля, а фенките бяха доволни да видят отново любимия си актьор в медицинската драма.

Джордж Клуни като д-р Дъг Рос в „Спешно отделение“

Снимка: Getty Images

Актьорът печели титлата най-секси мъж на планетата на списание „Пийпъл“ цели 2 пъти – през 1997 и 2006 г. Чувството му за хумор и леката усмивка са негова запазена марка в ролята на доктор Дъг Рос от „Спешно отделение“ – сериал, който започва да се излъчва през 1994 г. и носи мълниеносна слава за актьора.

Том Круз като д-р Бил Харфърд в „Широко затворени очи“

Снимка: Getty Images

В сексуалната драма "Широко затворени очи" от 1999 г. най-сексапилният жив мъж на „Пийпъл“ за 1990 г. играе д-р Бил Харфорд заедно със съпругата си Никол Кидман, която е негова реална половинка и в живота по това време.

Матю Макконъхи като д-р Стив Едисън в „Сватбеният агент“

Снимка: Getty Images

В романтичната комедия от 2001 г. „Сватбеният агент“ Матю, който през 2005 г. е коронован за най-секси мъж на земята, изпълнява ролята на д-р Стив Едисън – педиатър, който се влюбва в сватбения агент Мери Фиоре – роля изиграна от Дженифър Лопес.

Брад Пит като д-р Антъни Фаучи в предаването Saturday Night Live

Снимка: Getty Images

През 2020 г., в разгара на пандемията от COVID-19, двукратният най-сексапилен жив мъж на планетата изигра д-р Антъни Фаучи в предаването Saturday Night Live, обръщайки се към американската общественост като тогавашен ръководител на работната група по коронавирусите в Белия дом.

Ричард Гиър

Снимка: Getty Images

Гиър не само е обявяван два пъти за най-сексапилният мъж, но и е играл лекар повече от веднъж! През 2000 г. във филма "Д-р Т и жените" той се превъплъщава в ролята на успешен гинеколог, а през 2008 г. във филмовата адаптация на "Нощи в Роданте" на Никълъс Спаркс играе д-р Пол Фланър.

Харисън Форд

Снимка: Getty Images

Най-сексапилният жив мъж за 1998 г. Форд е друг, който е обличал бяла престилка неведнъж заради роля. Във филма "Франтик" от 1988 г. той играе д-р Ричард Уокър, лекар, чиято съпруга е отвлечена от хотела, докато са в Париж на медицинска конференция.