Сградата, в която младият Том Круз е работил като домоуправител, ще бъде обявена за продажба в близко бъдеще, пише "Ню Йорк Пост". Пететажната къща се намира в Манхатън, в квартал "Горен Ийст Сайд".

Сградата е в стил неоренесанс. Очаква се цената на имота да бъде почти 15 млн. долара, а площта - повече от 800 кв. м. Сега къщата е разделена на девет апартамента с два двуетажни пентхауса, но бъдещият собственик може да я преустрои за едно семейство. В нея се помещават и търговски площи и плувен басейн.

Тук в едностайно жилище с площ 27 кв. метра, Круз живее преди да се снима в „Топ Гън“ през 1986 г. Тогава наемът е бил частично плащан от майката на актьора.

За част от наема Круз бил домоуправител на непълно работно време: бивш съсед на звездата от „Мисията невъзможна“ си спомня как бъдещата холивудска знаменитост изхвърляла боклука, чистела фоайето и сменяла крушките в сградата.

През 80-те години в пентхауса е живяла звездата от "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър с приятеля си Робърт Дауни-Джуниър, пише още БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че по време на снимките на последния филм от поредицата "Мисията невъзможна" Круз е наел апартамент, който преди това е принадлежал на британската кралица Елизабет II. За гледката към Темза и виенското колело "Лондонското око" актьорът е плащал по 335 хил. паунда на месец.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Том Круз в следващото видео: