Това не беше точно любов от пръв поглед. Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс се запознават на снимачната площадка на филма "Green Lantern" (2010 г.). И може да са били двойка на екрана, но в реалния свят са били просто приятели. И вече бяха заети.

Блейк Лайвли е имала връзка с Пен Баджли, неин партньор в сериала "Gossip Girl". Райън Рейнолдс беше женен за Скарлет Йохансон в продължение на две години. И двете връзки приключиха почти едновременно.

Но Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс не са започнали да се срещат в този момент. Те бяха просто приятели и дори се представяха един на друг като потенциални нови любовници. Това доведе до една от най-неудобните "двойни срещи" в историята.

Снимка: Getty Images

"Година след заснемането на "Green Lantern" и двамата бяхме свободни и се озовахме на двойна среща - тя с друг мъж, а аз с друго момиче", разказва Райън Рейнолдс в интервю за "Entertainment Weekly" през 2016 г.

Той добави: "Това беше най-странната среща и от двете страни, защото между мен и нея имаше очевидни искри". Но това все още не е моментът, в който започва аферата им.

Снимка: Getty Images

Както е казал Антоан дьо Сент-Екзюпери: "Да се обичате не значи да се гледате един друг, а да гледате заедно в една посока". В този случай, за двамата актьори това е Бостън.

"Тя отиваше в Бостън, аз отивах в Бостън и ѝ казах, че ще пътувам с нея", казва Райън Рейнолдс в подкаста Smartless през 2021 г. "И двамата се качихме на влака. Просто я умолявах да прави секс с мен." Малко след това пътуване с влак - не спален, за голямо разочарование на актьора - двамата се засичат и всичко се ускорява. "Седмица по-късно й казах: "Трябва да си купим къща заедно". И го направихме."

Снимка: Getty Images

Но преди да отидат при нотариуса, е имало среща, този път в Ню Йорк.

"Излязохме в един малък ресторант в Трайбека, който отваря много късно, и тази песен прозвуча и аз казах: "Искаш ли да танцуваме?", разказва той пред "GQ" през 2016 г.

Като сцена от филм Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са били сами.

Снимка: Getty Images

"Никой не беше там, на улицата беше пусто", спомня си той. И точно тогава той разбрал, че тя е "единствената". "Беше един от онези моменти, в които по средата на танца си казваш: "О, мисля, че преминах границата". След това я заведох у дома. И няма нужда да ви разказвам какво се случи след това...".

Вече повече от десет години Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са една от най-бляскавите холивудски двойки, пише още БГНЕС. Тайната на дълголетието им е?

Снимка: Getty Images

"Дълго време бяхме приятели, което за мен е най-добрият начин да започнеш романтична връзка", разкрива той.

Райън Рейнолдс описва връзката си с Блейк Лайвли като "нещо като приказка". Двамата се женят в Южна Каролина и имат четири дъщери: Джеймс (родена през 2014 г.), Инес (2016 г.), Бети (2019 г.) и най-малката, чието име все още не е известно, родена през 2023 г.