Има ли някой, който не е гледал култовия сериал от 90-те „Спешно отделение“? Да, Амал Клуни. А има ли зрителка на сериала, която да не е въздишала по чаровния доктор Рос? Да, Амал Клуни. Актьорът Джордж Клуни, който изпълнява ролята на доктор Рос и е женен за Амал Клуни, сподели, че съпругата му чак сега е започнала да гледа хитовия сериал – почти 11 години след финала му.

Снимка: Getty Images

В интервю за подкаста „SmartLess“ Джордж Клуни, който всъщност се прочу благодарение на този сериал, сподели, че съпругата му е започнала да го гледа. Но докато почитателките на сериала от края на миналия век бяха луди по диктор Рос, Амал не е толкова впечатлена от първия наистина популярен образ на съпруга ѝ.

Снимка: Getty Images

Самият Джордж Клуни е позабравил някои подробности и е бил неприятно изненадан, когато е започнал да гледа сериала заедно със съпругата си.

„Създава ми доста проблеми, защото бях забравил колко ужасни неща правеше героят ми, докато сваляше жени.“

Снимка: Getty Images

В сериала доктор Дъг Рос е педиатър, голям сваляч и често подхожда агресивно към жените. В края на 90-те години мъжкарското му поведение се приемаше за нещо привлекателно, но от днешна гледна точка изглежда токсично. Вероятно именно това тревожи Амал.

Снимка: Getty Images

Рос е герой в сериала до петия му сезон, когато актьорът се отказва от ролята и напуска, за да преследва кариера в киното. Въпреки че кариерата му на големия екран започва зле (с участие в неуспешния „Батман и Робин“), Джордж Клуни успява да намери правилните роли и да се превърне във филмова звезда.

Актьорът има две награди „Оскар“ – от 2006 г. за „Сириана“ и от 2013 г. за „Арго“ (като продуцент).

Снимка: Getty Images

Самият Джордж Клуни не се е различавал много от персонажа си и се е радвал на славата си на сваляч. Това, както разказва самият той, се е променило когато е срещнал Амал през 2013 г. Общ приятел ги запознал и между тях пламва любов.

Снимка: Getty Images

Двамата сключват брак през септември 2014 г., а през юни 2017 г. се раждат близнаците им Ела и Александър.