Джордж Клуни потвърди, че наистина е раздал по 1 млн. долара на 14 свои близки приятели. В интервю за списание "GQ" той споделя, че това са хора, които са го подкрепяли изключително много и са му помогнали по някакъв начин да стане това, което е днес - популярен и богат. 

"Без тях, аз нямаше да имам нищо - разказва актьорът. - Ние сме много близки и си помислих, че ако изненадващо ме блъсне автобус, те всички ще присъстват в моето завещание. Но защо да чакам да ме блъсне?"

Сред тези близки приятели на Клуни са актьорът Гранд Хеслов, Ричард Кайнд и Томи Хинкли.

Джордж Клуни е корица на новия брой на списание "GQ". В обширно интервю за списанието актьорът споделя, че не е вярвал, че някога ще се ожени и че ще има деца.

"Мислех, че ще работя, ще имам добри приятели и с това животът ми ще е пълен и ще ми е добре. Не знаех колко много неща ми липсват в живота, докато не срещнах Амал. След нея всичко се промени."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джордж Клуни се жени на 53 години и става баща на 56. Джордж и Амал имат близнаци на 3 години, които отглеждат и възпитават заедно. 

Без да се интересува от финансовото му състояние, съпругата на Клуни - Амал, известна адвокатка, се връща на работа малко след като ражда децата им Александра и Ела. Въпреки че може да си позволи дори да не работи, за нея са особено важни заниманията й в областта на правото, защита на правата на жените и т.н.

През 2018 г. Джордж Клуни оглавява класацията на "Форбс" за най-високоплатен актьор с годишен приход 239 миллиона долара. Освен с актьорската си работа, той има и свой бранд алкохол - Casamigos. Той е рекламно лице и на много известни марки за дрехи, кафе и т.н.

Историята за подарените милиони от Джордж Клуни сподели през 2017 година Ранди Гербер - съпругът на Синди Крофорд. Това се е случило през 2013-а. Тогава Клуни поканил приятелите си във вилата си и на всеки от тях връчил дизайнерски портфейл с копюри. Всички, разбира се, били много учудени.

Ранди, който също е милионер със собствен бизнес, се опитал да откаже парите. Но условието на Клуни било - ако един се откаже, никой от 14-те няма да получи парите. А сред 14-те приятели имало и такива, които изпитвали сериозни финансови затруднения в момента.

Не всички обаче приемат този жест положително. Актьорът споделя, че при среща с негов познат, далеч по-богат от самия Клуни, той с недоволство го попитал защо е давал пари на тези хора. "А защо не даде и ти?!" - си помислил тогава актьорът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos