Когато Калиста Флокхарт споделя снимка зад кулисите на кинофестивала в Кан как двамата със съпруга й Харисън Форд се подготвят за червения килим тази седмица, всички забелязват не колко красива е тя или с какво е облечена, а начина по който той я гледа – с отдаденост и обожание. Ето такава любов си пожелахме като от снимката – вечна и неподправена.

Tя прави първата крачка

Преди да се срещнат Харисън и Калиста, той има 1 брак на сметката си, както и още един, който е на път да приключи. Небезизвестен е и фактът, че му се носи славата на женкар. Затова й никой не предполагал, че връзката им ще издържи толкова дълго заради тази причина, а и защото разликата във възрастта им е цели 22 години.

Първата им среща е на церемонията на наградите „Златен глобус“ през 2002 г. И двамата са достатъчно популярни, за да няма нужда от представяне – той като Индиана Джоунс от популярната приключенска поредица, а тя като Али Макбийл от също толкова известния едноименен адвокатски сериал.

Смелото и слабо миньонче прави първата крачка, разливайки питието си върху него, за да има възможност да го заговори. Факт, който тя по-късно отрича, заявявайки, че всъщност този, който разлива питие, е именно той. Втората им среща вече е извън светлините на прожекторите, където двамата имат възможност да поговорят. Защото се чувствала неудобно да отиде сама, Калиста кани своя приятел и колега Джеймс Марсдън, който по някое време сам напуска, за да ги остави насаме. И химията някак се случва.

Харисън и Калиста на една от първите им публични появи на червения килим през 2002 г.
Снимка: Getty Images

Разводът и новото предложение за брак

Форд и Флокхарт се оказват влюбени един в друг, но по това време актьорът все още не е финализирал втория си развод, което се случва през 2004 г. Имайки горчив опит с браковете, той изчаква цели 5 години, преди да предложи на Калиста. На 14 февруари 2009 година той пада на колене и задава заветния въпрос.

Когато връзката им става публична, всички се интересуват не от любовта помежду им, а от голямата разлика във възрастта. Тогава той е на 60, а тя на 38. От тогава са минали цели 21 години и сякаш бракът им успя да надмогне всичко и всички.

Каква е тайната – вероятно тя се крие в урока, който си взе Харисън от първия си брак, който беше разтърсен от изневери и постоянни скандали в публичното пространство. Сега, за разлика от тогава, животът им не е на показ и вероятно пазят най-съкровените си моменти далеч от феновете и медиите.

Двамата обаче са категорични за едно – възрастта никога не е била проблем за тях

Двойката е категорична в едно - разликата във възрастта никога не е била проблем за тях. Веднъж Калиста заяви в интервю, че тя "изобщо не влияе на връзката им", като същевременно настоя, че все още я привлича "момчешкият" външен вид на вече 80-годишния й съпруг.

Снимка: Getty Images

А Харисън пък е споделял открито колко е щастлив, че най-накрая е намерил любовта след два неуспешни брака, напомняйки на всички: "Да се влюбите - може да се случи на всеки етап от живота ви".

Двамата стават семейство през 2010 година на скромна церемония в Санта Фе, Ню Мексико. Тогава Форд официално вписва името си като баща на Лиъм – момченцето, което Калиста осиновява малко преди да се запознаят.

Калиста и малкият Лиъм наблюдават как (бъдещият) татко снима филм - 2002 г.
Снимка: Getty Images

За нейните майчински качества Харисън говори в интервю през 2008 година: „Тя е най-добрата майка на света, и е майка по свой избор - осинови Лиъм, преди да се запознаем, като самотен родител, което е голяма отговорност. Тя се е посветила на него и е свършила наистина чудесна работа по отглеждането му. Щастлив съм, че сега съм част от техния живот.“

Преживяват нещастие, което прави връзката им още по-силна

Двамата споделят заедно и още една страст – към летенето. През 2015 година обаче актьорът претърпява ужасяваща самолетна катастрофа, при която неговият ретро летателен апарат се удря в голф игрище в Лос Анджелис. Калиста е до него през цялото време и не се отделя и за миг.

След време тя разказва за "наистина тежкия и страшен момент", като обяснява, че Харисън е получил "критични наранявания" и че това ги е накарало да "ценят всяка секунда", която имат заедно:

"Мисля, че това просто те кара да осъзнаеш още веднъж, че животът може да се обърне наопаки и трябва да ценим всяка секунда, в която сме тук, защото никога не знаеш."

Калиста и Форд през 2005 г. във Венеция.
Снимка: Getty Images

По-рано тази година Харисън разкри, че двамата с Калиста нямат търпение да се снимат заедно във филм или сериал, след като актрисата беше оставила кариерата си пред екрана, за да може да се съсредоточи върху отглеждането на сина им. Сега, когато Лиъм е в колеж, Калиста е готова да се върне към работата си. А ние очакваме да ги видим съвсем скоро заедно във филм.